Policijsko poročilo, 16.1.2019

Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 68 interventnih dogodkov.

V tragičnem dogodku  na območju Dobrovelj pri Mozirju je včeraj umrl 41-letni domačin. Okoli 18.30 ure je 41-letnemu vozniku, pri vožnji po klancu navzgor vozilo ugasnilo. Ker ga ni uspel spraviti v pogon je z ugasnjenim vozilom, v prostem teku in z odprtimi vrati, vzvratno zapeljal po strmini navzdol. Pri tem je vozilo trčilo v drevo, voznik je padel iz vozila, vozilo pa je zapeljalo čezenj. Zaradi hudih poškodb je 41-letnik na kraju umrl.

S področja prometa poročajo še o primeru nevarne vožnje in zasegih vozil.

Nevarna vožnja – Šentjur

Šentjurski policisti so včeraj na območju Šentjurja obravnavali primer nevarne vožnje. 21-letni voznik, sicer večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov, ni ustavil na znake policistov in je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri proti Grobelnem, pri čemer je nevarno prehiteval, vozil po pločniku in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v ograjo mostu. Po trčenju je poskušal policistom peš pobegniti, vendar mu ni uspelo. Policisti so 21-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja , neregistrirano vozilo na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, avtomobil zasegli. Voznika bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili.

Ukradeno vozilo – Dramlje

Na avtocestnem izvozu Dramlje so sinoči policisti Policijske postaje za izravnalne  ukrepe,  ustavili  41-letnega  voznika, državljana Velike Britanije, ki je vozil novejši osebni avtomobil s švedskimi registrskimi tablicami,  za katerega je bilo ugotovljeno, da je bilo ukradeno. Vozniku so vozilo zasegli, danes bomo nadaljevali s postopkom.

Zasegi vozil – Bukovska vas, Ljubija, Čečovje in Dobja vas

V Bukovski vasi, na območju Policijske postaje Dravograd, so včeraj zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Ljubiji, na območju Policijske postaje Mozirje so kolo z motorjem  zasegli  vozniku,  ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so osebno vozilo včeraj zasegli še vozniku v Čečovju, predvčerajšnjim pa vozniku v Dobji vasi, oboje na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem.

Na Mejnem prehodu Dobovec v vozilu odkrili državljane Afganistana

Na Mejnem prehodu Dobovec so sinoči policisti pri skupni mejni kontroli s hrvaškimi varnostnimi organi, v turškem tovornem vozilu, ki je v Slovenijo pripeljal kabine traktorjev, našli 6 državljanov Afganistana. Policisti so pri kontroli pri meritvah CO2 opazili odstopanja, nakar so predstavniki hrvaške carine odstranili carinsko zalivko in v kabinah traktorjev odkrili 6 afganistanskih državljanov. Vseh šest so v postopek prevzeli hrvaški varnostni organi.

V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete.

Vlom v osebno vozilo – Žalec

Na Kidričevi cesti v Žalcu so včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je vozilo preiskal, ukradel ni ničesar. Lastnici je škodo povzročil z razbitjem stekla.

Poskus drzne tatvine – Zbelovska gora

Na Zbelovski gori so včeraj obravnavali poskus drzne tatvine. Neznanec je skozi odklenjena garažna vrata vstopil v hišo. Na poti v mansardne prostore, ga je preden je uspel karkoli ukrasti, zalotila lastnica. Storilec je uspel pobegniti.

Vlom v stanovanjsko hišo – Velenje

Na območju Velenja je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije