Policijsko poročilo 15. september 2017

2588ba9d8579390782250bb334029344

Današnje policijsko poročilo o dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o  iskanju pogrešane 78-letne dementne osebe v Prekorju pri Celju. Med takojšnjim izvajanjem ukrepov iskanja so jo policisti Policijske postaje Celje po okoli eni uri od prijave našli nepoškodovano na Tovorni ulici v Celju.

Okoli desete ure dopoldne so policisti Postaje prometne policije Celje na Adamičevi ulici v Celju ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila iz Celja. Med postopkom so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na prednjem sedežu pa je vozil bodalo, katerega rezilo je dolgo 17 centimetrov. Zaradi kršitve določb Zakona o orožju (ZOro-1) mu je bilo prepovedano hladno orožje zaseženo, prav tako mu je bilo na podlagi določb Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) zaseženo vozilo. Zoper njega bodo izvedli prekrškovni postopek.

Okoli poldneva so obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznanec je v Šentjurju pri Celju odtujil akumulator in električnega pastirja v vrednosti okoli 300 €.

V popoldanskih urah so bili obveščeni o vlomu v skladiščne prostore muzeja Velenju. Neznani storilec je povzročil manjšo škodo pri vlamljanju iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.

V tem času so opravili tudi ogled kraja vloma v garderobne omare športne dvorane šolskega centra v Velenju. Neznanci so odtujili pet vrednejših GSM aparatov in manjšo vsoto gotovine.

V poznih nočnih urah je neznani storilec poskušal vlomiti v prostore gradu v Velenju. Pri vlamljanju se je porezal na razbitem steklu na okno. Povzročil je manjšo škodo pri vlamljanju.

V zgodnjih jutranjih urah današnjega dne so na avtocestnem postajališču Tepanje obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Do vozila tujega državljana je v času, ko je počival na parkirišču, pristopil neznanec in mu kazal, da ima prazno zadnjo levo gumo. Ko je oškodovani državljan Madžarske izstopil iz vozila, mu je drugi neznanec iz vozila odtujil moško torbico, v kateri je imel lovski nož, potni list, bančne kartice in manjšo vsoto gotovine. Za neznancema še poizvedujejo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.