Policijsko poročilo, 15.7.2019

Policija

V času od petka do danes so na Operativno komunikacijskem centru PU Celje sprejeli 775 klicev. Obravnavali so 231 interventnih dogodkov, 84 s področja prometne varnosti, 80 s področja javnega reda in miru, 33 s področja kriminalitete ter 34 iz ostalih področij dela policije.

S področja cestnega prometa poročajo o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, štirih z lažjimi telesnimi poškodbami ter 33-ih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali 38 krat. 27 krat v javnih in 11 krat v zasebnih prostorih. Na področju kriminalitete pa so beležili 9 tatvin, poskus vloma, dva nasilja v družini, 3 goljufije, 3 poškodovanja tuje stvari ter 3 ostala kazniva dejanja.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Laško

V petek ob 16.42 uri so bili policisti obveščeni o padcu kolesarja v Zgornji Rečici občina Laško. 41 letni kolesar je vozil po makedamski cesti po klancu navzdol in izgubil oblast nad kolesom ter padel. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Zasega vozil – Šentjur in Celje

V Šentjurju so voznici osebnega avtomobila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Vozilo so v Celju policisti zasegli tudi vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola.

Tatvina kolesa z motorjem in kolesa – Velenje

V Velenju so policisti na ulici Koželjskega obravnavali tatvino kolesa z motorjem, kateri pa je bil naslednji dan najden ob igrišču na Gorici in vrnjen lastniku. Obravnavali so tudi tatvino kolesa iz kleti stanovanjskega bloka na Šercerjevi ulici.

Tatvina kolesa – Slovenske Konjice

Tudi na Škalski cesti v Konjicah je neznanec iz kleti stanovanjskega bloka odtujil kolo.

Tatvina registrskih tablic – Laško

V Laškem je nepridiprav iz dveh parkiranih avtomobilov odtujil registrske tablice.

Tatvina telefona – Celje

Na bencinskem servisu Petrol je neznanec oškodovanki odtujil mobilni telefon znamke Samsung.

Poskus vloma – Celje

Preko noči je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal v Celju, vendar mu to ni uspelo. Je pa z vlomom povzročil za okoli 500 eur škode na objektu.

Zasežena teleskopska palica – Dobovec

Policisti so na mejnem prehodu Dobovec državljanu Poljske zasegli teleskopsko palico, drugemu državljanu Poljske pa nunčake.

VIR: PU Celje, Božidar Pezdevšek

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.