Policijsko poročilo, 15. 6. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 830 klicev občanov. 223 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

Ta konec tedna je bila najbolj pereča problematika vožnja pod vplivom alkohola in še posebej visoke stopnje alkoholiziranosti. Štirje vozniki, ki so jih obravnavali so imeli več kot dve promili alkohola v krvi. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

PETEK, 12. 6. 2020

Okoli 15. ure so na nivojskem železniškem prehodu v Bregu pri Polzeli  obravnavali železniško nesrečo. Voznik osebnega vozila je spregledal vlak in zapeljal na prehod ravno v trenutku, ko je le ta pripeljal s celjske smeri. V trčenju se voznik na srečo ni poškodoval. Nesreča se je končala s škodo na vozilu in vlaku.

V petek so v Celju ustavili voznika osebnega vozila, ki je v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju. Voznik, bosanski državljan, ni imel urejenega stalnega bivališča v Sloveniji, prav tako ni imel veljavnega vozniškega dovoljena. Hitri test na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Zoper voznika so odredili hitri postopek pri sodnici za prekrške, ki mu je izrekla globo v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Na območju Frankolovega so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec je ukradel motorno žago in visokotlačni čistilec.

Na Iršičevi ulici v Celju je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel žensko kolo znamke Wheller, črno bele barve.

V Rogatcu so obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka. Storilec je vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je kuverto z gotovino in nekaj kosov oblačil.

SOBOTA, 13. 6. 2020

Pregled sobotnega dogajanja začenjamo s podatki o prometni nesreči, ki so jo nekaj čez 5. uro zjutraj, obravnavali na Prevaljah. Voznik osebnega vozila je zgrešil izvoz v krožišču in zapeljal v sredino krožišča v cvetlični nasad. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 2.32 promilov alkohola v krvi.

vir: Facebook

Nekaj čez 20. uro so na cesti Celje – Laško, pri odcepu za Košnico, obravnavali traktorista, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel dobra dva promila alkohola v krvi. Traktorist je s traktorjem, na katerem je imel priklopljen tračni obračalnik, vozil po dvosmerni kolesarski progi in je trčil v odbojno ograjo.

Močno pijana voznika, oba sta imela več kot dva promila alkohola v krvi, so v soboto zvečer obravnavali tudi v Ravnah na Koroškem in v Sv. Primožu nad Muto. Za oba sledita obdolžilna predloga.

Na Čečovju je neznani storilec iz kleti stanovanjskega bloka ukradel moško kolo znamke KTM.

NEDELJA, 14. 6. 2020

Pregled včerajšnjega dogajanja začenjamo s podatki o nesreči pri delu, v kateri se je na Tolstem vrhu izredno hudo poškodoval 20-letni traktorist. V levem ovinku, pri vožnji po hribu navzgor, mu je desno kolo cisterne zdrsnilo po hribu navzdol in za sabo potegnilo še traktor. Traktor se je večkrat prevrnil in na koncu trčil v vogal stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega traktorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

V Slovenskih Konjicah so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je po celotnem vozilu z ostrim predmetom naredil več risov in lastniku povzročil za najmanj 2.000 € škode.

V Mislinji je neznani storilec pokušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

VIR: PU Celje