Policijsko poročilo, 15. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Poziv očividcem prometne nesreče: Včeraj, okoli 17.20 ure, je v križišču Mariborske ceste in Kovinarske ulice v Celju (pri Bencinskem servisu OMW), prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica vozila Ford C-Max temne barve in voznik vozila Kia Ceed modre barve. Ker si izjavi udeleženih voznikov nasprotujeta, zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo morebitne očividce za
informacije.  Pokličejo lahko na številko Policijske postaje Celje 54 26 400, na številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. Za vse informacije bodo hvaležni.

Javni red in mir

Včeraj so bili obveščeni o trinajstih kršitvah javnega reda in miru.

Kriminaliteta

Okoli 12.30 ure so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v kamnolomu na območju Šmartnega ob Paki, kjer je voznik delovnega stroja zapeljal na brežino, kjer se je delovni stroj večkrat prevrnil. Hudo
poškodovanega 56-letnega voznika
so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

V Velenju so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel več različnega orodja in nekaj drugih stvari. Škodo ocenjujejo na 10.000 €.

Na parkirišču ob Šmartinskem jezeru so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je lastniku povzročil škodo s poškodovanjem sprednjih vrat.

Na Aškerčevi cesti v Celju so obravnavali tatvino kolesa, znamke Kilimanjaro, bele barve, vredno okoli 300 €.

Danes, nekaj čez eno uro zjutraj, so bili obveščeni o večjem požaru v Poljani, na območju Rečice  ob Savinji, kjer je zagorela hala mizarskega podjetja. Ogenj se je v nadaljevanju razširil še na ostale hale. Materialna škoda bo visoka. Vzrok požara še ni potrjen, ogled kraja požara bodo opravili danes. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Ilegalne migracije

V Imenem so včeraj izsledili štiri državljane Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Miren in varen torek Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir. PU Celje