Policijsko poročilo, 15. 11. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 208 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 18 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Od petka do danes so na območju PU Celje obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in trideset prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemnajstkrat.

Petek, 12. november 2021

V dopoldanskih urah so v Konjiški vasi obravnavali prometno nesrečo, kjer je zaradi slabosti padel 74-letni kolesar. Pri padcu se je lažje poškodoval.

V Žalcu so obravnavali tatvino. Neznani storilec je z osebnega vozila, parkiranega na Prežihovi ulici, ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

V popoldanskih urah so jih iz Bencinskega servisa Lopata obvestili, da sta k njim prišla dva tujca in prosila, da pokličejo policijo. Ko so prišli policisti na kraj, so ugotovili, da gre za dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Na avtocestno počivališče Lopata sta se pripeljala skrita v podvozju madžarskega tovornega vozila. Oba sta zaprosila za azil.

Sobota, 13. november 2021

V jutranjih urah so bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila parkiranega na avtocestnem počivališču Tepanje ukradel dobrih 700 litrov goriva.

Okoli 13.30 ure so v Šaleku v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Prometno nesrečo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročila voznica osebnega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovali voznica drugega osebnega vozila in njena sopotnica.

V večernih urah so v Celju ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

V Šentjurju so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 1,6 promila alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Voznika, ki sta imela več kot promilo alkohola v krvi, so v noči iz sobote na nedeljo obravnavali še v Vuzenici in na Prevaljah.

V nedeljo izstopajočih dogodkov niso obravnavali.

Vir: PU Celje