Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 14. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1014 klicev občanov 227 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

60 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev 97 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru.

Policisti so vse od poplav, ki so marsikje na njihovem območju pustile katastrofalne posledice, tesno vpeti v dogajanje. Na srečo na obremenjenih območjih med vikendom niso beležili posebnosti, je bilo pa pestro na ostalih območjih njihove policijske uprave.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, pet z lažjimi in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

Večini prometnih nesreč je botroval alkohol, zato znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je vožnja pod vplivom alkohola nesprejemljiva in zelo nevarna.

V noči iz petka na soboto se je v Velenju huje poškodovala voznica e-skiroja, ki ni vozila po površini namenjeni vožnji z e-skiroji in za nameček še močno pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imela 1.4 promila alkohola v krvi.

V Kaplji vasi je v petek, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in zaradi vožnje pod vplivom alkohola, padel kolesar in se lažje poškodoval. Kolesar je imel v krvi več kot dve promili alkohola.

V soboto je Svetem Jerneju, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel kolesar in se lažje poškodoval.

Prometno nesrečo kolesarja, ki je pravilno vozil po kolesarski stezi, so v soboto obravnavali tudi v Velenju. V kolesarja je trčil voznik skuterja, ki je po napačni strani pripeljal nasproti. Kolesar se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

V soboto zvečer je na Dečkovi cesti v Celju padel kolesar in se hudo poškodoval.

V noči iz sobote na nedeljo je v Kapli, zaradi nepravilne strani in smeri vožnje ter zaradi vožnje pod vplivom alkohola padel kolesar in se lažje poškodoval. Kolesar je imel v krvi 1,3 promila alkohola.

V Rogaški Slatini so v soboto zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Voznik je imel v krvi promilo in pol alkohola. Vozila so v zadnjih treh dneh zasegli še trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

Včeraj dopoldne so v Šmarju pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval motorist, ki je vozil v smeri proti Šentvidu. Motorist je med prehitevanjem trčil v traktorista, ki je vozil pred njim in je zavijal v levo. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

V Radljah ob Dravi se je včeraj lažje poškodoval motorist, ki je med zaviranjem izgubil oblast nad motornim kolesom.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

Od petka do danes so obravnavali pet kaznivih dejanj nasilja v družini. Tri na območju Policijske postaje Celje ter po eno na konjiškem in velenjskem območju.

V petek zjutraj so v Celju obravnavali vloma v dva gostinska lokala in sicer Podjavorškovi ulici in na Ostrožnem. V obeh primerih je storilec ukradel menjalni denar, dnevni izkupiček ter več cigaret in žganja. V obeh primerih je škodo povzročil še z vlamljanjem.

V Celju so obravnavali goljufijo. Starejšo občanko je pri prodaji vozila ogoljufal storilec, ki ji je izročil polog, preostanek pa naj bi nakazal na transakcijski račun, česar ni storil.

V petek, okoli 18. ure, so bili obveščeni o požaru na Opekarniški ulici v Celju. Zagorelo je v stanovanju stanovanjskega bloka. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi naprave. Gasilci so požar hitro pogasili, tako da evakuacija ostalih stanovalcev ni bila potrebna.

V soboto so bili obveščen o tatvini. V Petrovčah je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel več žganja. Lastnik je hišo pustil odklenjeno le za kratek čas, ko je skočil do soseda. Znova opozarjajo vse, naj skrbno zaklepajo stanovanjske hiše, tudi če so v bližini in če hišo zapustijo le za kratek čas.

V soboto so v Bukovžlaku obravnavali nesrečo pri delu. Z delovnega stroja je pri sestopu padel 54-letni delavec in se hudo poškodoval.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni, da je na prostoru za piknike v Goričici neznani storilec vlomil v gostinsko prikolico in ukradel gotovino ter več sladoledov.

V naselju Vrhe, na območju Slovenj Gradca, se je pri obračanju sena s traktorjem in obračalnikom, huje poškodoval domačin.

Najden cross motor

Šentjurski policisti pozivajo lastnika cross motorja, katerega fotografijo prilagajo, da se oglasi ponj na Policijsko postajo Šentjur. Cross motor je na območju Dol, prejšnji teden našel občan.

Lep in varen ponedeljek vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1014 klicev občanov 227 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.