Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 14. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 387 klicev občanov. 102 klica sta bila interventna, 2 nujna.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 31 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Poziv vozniku in očividcem prometne nesreče

Sinoči, okoli 20. ure, je na vozišču ob stanovanjskem bloku na Rudarski cesti 2d, v Velenju, prišlo do prometne nesreče. V prometni nesreči se je lažje poškodovala mladoletna voznica električnega skiroja.

Mladoletna voznica je vozila električni skiro črne barve tik ob stanovanjskem bloku iz smeri trgovskega centra Mercator v smeri proti stavbi Upravne enote Velenje. Ko je pripeljala do križišča, je po njeni izjavi, neznani voznik, neznanega osebnega vozila, pripeljal po Rudarski cesti in zavil desno na dovozno cesto, ravno v trenutku, ko je z njegove desne strani pripeljala voznica e-skiroja. Da je preprečila trčenje je voznica močno zavrla in padla za osebnim vozilom. Po padcu mladoletne voznice je neznani voznik odpeljal v smeri Titovega trga, ne da bi se ustavil. Med vozili do stika ni prišlo.

Mladoletna voznica električnega skiroja, ki v času prometne nesreče ni nosila zaščitne varnostne čelade, se je pri padcu lažje poškodovala.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo neznanega voznika, da se oglasi ali pokliče na Policijsko postajo Velenje oziroma na interventno številko 113. Za podatke o nesreči prosimo tudi morebitne očividce.

Kriminaliteta

Na Prevaljah so obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Storilcu v prostore ni uspelo vstopiti, škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

V Celju so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

Sinoči, nekaj pred 23. uro, je zaposleni v gostinskem lokalu v Celju obvestil policijo, da mu je gost, ki ni hotel plačati pijače, zagrozil z ostrim predmetom. Na podlagi opisa so moškega kmalu po dogodku izsledili v centru Celja in mu odvzeli prostost ter ga pridržali. 47-letnega moškega so v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. V tem primeru ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Okoli polnoči so bili obveščeni, da sta se v Laškem sprli dve občanki, pri čemer je ena ugriznila drugo v predel obraza in jo lažje poškodovala.

Občanko bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 387 klicev občanov. 102 klica sta bila interventna, 2 nujna.