Policijsko poročilo, 14. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 338 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, eden nujen.
policija

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Dogajanje s področja cestnega prometa je zaznamovala včerajšnja prometna nesreča, ki se je nekaj pred poldnevom zgodila na avtocesti, v bližini avtocestnega počivališča Tepanje, v smeri proti Mariboru. Povzročil jo je 61-letni voznik osebnega vozila, romunski državljan.

61-letni Romun, ki je vozil po prehitevalnem pasu, je v bližini uvoza na bencinski servis pripeljal do počasi se premikajoče kolone vozil. Ker vožnje ni prilagodil preglednosti, prometnim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim, je s prednjim delom svojega vozila silovito trčil v zadnji del počasi premikajočega se tovornega vozila, ki ga je pred njim vozil 44-letni češki voznik. Po trčenju je obe vozili odbilo naprej in sta obstali obrnjeni v smeri vožnje, deloma na voznem in deloma na prehitevalnem pasu. V trčenju se je huje poškodovala 48-letna sopotnica v vozilu povzročitelja, štirje sopotniki pa lažje. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Kriminaliteta

S področja kriminalitete izpostavljajo vlom in dve tatvini.

V Podgorju, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, je neznani storilec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel več različnega orodja, vrednega dobrih 4.600 €.

V Ribnici na Pohorju so obravnavali tatvino osebnega vozila znamke VW Passat, letnik 1997, modre barve, registrskih številk MB PB 307. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo.

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 300 litrov goriva ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Lep in varen konec tedna Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije