Policijsko poročilo, 14.10.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah prejeli 240 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih.

Kriminaliteta

Neznani storilec je v dopoldanskem času vlomil v stanovanje na Cinkarniški poti v Celju, kjer je pregledal notranjost stanovanja, odtujil ni ničesar.

Prav tako so policisti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec na Cinkarniški poti v Celju poškodoval različne premete v eni izmed kleti.

Preko noči je neznani storilec v Tepanju, občina Slovenske Konjice iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo in lastnika oškodoval za okoli 300 €.

Policisti so v zadnjih 24. urah obravnavali dva manjša požara v katerih je nastala manjša materiala škoda. Ugotovljeno je bilo, da je do požarov prišlo zaradi nepravilnega ravnanja lastnikov s kurilnimi napravami.

Zaradi začetka kurilne sezone opozarjajo, da naj bodo občani ob ravnanju s kurilnimi napravami posebej previdni in naj upoštevajo vsa varnostna priporočila proizvajalcev kurilnih naprav.  

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti PP Rogaška Slatina so včeraj okoli 20.00 ure na območju državne meje s Hrvaško prijeli tri polnoletne državljane Kosova, ki so ilegalno prišli na ozemlje Slovenije. Po opravljenih postopki bodo tujci predani varnostnim organom Hrvaške.

Prometna varnost

Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Policisti PP Celje so včeraj okoli 16.30 ure na Kidričevi ulici v Celju, obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda. Prometno nesrečo je povzročil 36 voznik osebnega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil 31 letno voznico osebnega vozila. Na kraju je bil voznik preizkušen z alkotestom, kateri mu je pokazal 0.87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Štirim voznikom so policisti zasegli vozila zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo in sicer vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so petkrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnem prostoru

Najden predmet

Na Policijski postaji Slovenj Gradec imajo v hrambi najdeno prazno plinsko jeklenko zelene barve, z napisom BUTAN PLIN 60. Za vse informacije o najdenem predmetu pokličite na PP Slovenj Gradec na telefonsko številko 02 872 54 00.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.