Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 14. 1. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih. 10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 33 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri z lažjimi in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat.

Včeraj nekaj po 9. uri so na Ravnah na Koroškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila huje telesno poškodovana 65-letna peška. Prometno nesrečo je povzročil 81-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri centra Raven proti Javorniku. Peška je prečkala vozišče na prehodu za pešce z njegove desne strani, voznik pa ji je izsilil prednost in trčil vanjo. Peška je padla po vozišču in se huje telesno poškodovala ter bila odpeljana v SB Celje, kjer je ostala na zdravljenju. Zoper voznika bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Včeraj nekaj pred 15. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Mozirju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v tri vozila, ki so vozila pred njim. Pri tem se je sopotnik v povzročiteljevem vozilu lažje telesno poškodoval.

Na območju Polzele so včeraj v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami v kateri je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drugo voznico osebnega vozila. V trčenju sta bili udeleženki lažje poškodovani.

Mozirski policisti so včeraj nekaj pred 23. uro imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,64 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma so zasegli vozila, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu, saj nista imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Velenjski policisti so včeraj nekaj pred 11. uro obravnavali manjši požar v Lukovici pri Šoštanju. Do požara je prišlo zaradi nepravilnega ravnanja občana, ki je na leseni balkon postavil pločevinasto posodo s pepelom. Zaradi tlenja se je vnel ogenj in zanetil leseno ograjo balkona. Požar so pogasili gasilci, nastala je manjša materialna škoda.

Med drugim so obravnavali tudi požar v Bukovski vasi. Do manjšega požara je prišlo nekaj po 11. uri, in sicer v kurilnici stanovanjske hiše. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Do požara je prišlo zaradi nepazljivosti pri čiščenju pepela pri kurilni napravi, so danes sporočili s PU Celje. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, ki so tudi prezračili prostore ter jih pregledali s termovizijsko kamero.

S področja kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje grožnje.

Vir: PU Celje

Dogodki