Policijsko poročilo, 13. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 244 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o osmih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v Goričici, kjer sta trčila voznika osebnih vozil. Do trčenja je prišlo, ker je eden od njiju zapeljal na levo smerno vozišče. V trčenju se je lažje poškodoval eden od voznikov.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli pol dvanajstih obravnavali na relaciji Črneče  – Dravograd. V prometni nesrečo sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz strani naselja Meža in je pri vključevanju na prednostno cesto zaprl pot motoristu. V trčenju se je motorist lažje poškodoval.

Nekaj pred 13. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Irju, na območju Rogaške Slatine, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznika osebnih vozil. Eden se je v trčenju lažje poškodoval.

Nekaj pred 14. uro sta v Vojniku trčila mladoletna kolesarka in mladoletni kolesar. Kolesarka se je v trčenju lažje poškodovala.

V popoldanskih urah so v Šmarju pri Jelšah, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčila tri osebna vozila. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval.

V Podgori, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

Nekaj pred 18. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v naselju Selo, na območju Velenja, kjer je voznica osebnega vozila izsilila prednost motoristki. V trčenju se je motoristka lažje poškodovala.

V poznih popoldanskih urah so bili iz Splošne bolnišnice Celje obveščeni, da je pri njih iskal  pomoč voznik e-skiroja. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da  je  e-skiroist, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel v Celju. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Področje kriminalitete

S področja kriminalitete poročajo o dveh tatvinah in poškodovanju tuje stvari.

V Ločici ob Savinji je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel za okoli 170 € nafte.

V Lokarjah, na območju Policijske postaje Šentjur, je neznanec posekal osem smrek in jih odpeljal. Lastniku je povzročil za okoli 4.000 € škode.

V Žalcu je neznani storilec poškodoval kletna vrata stanovanjske hiše in na starejšem, neregistriranem  vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, razbil še tri okenska stekla.

Vir: PU Celje