Policijsko poročilo, 13. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 870 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, 12 nujnih.
policija

50  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 113 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli konec tedna je tragično zaznamovala včerajšnja prometna nesreča na Vranskem, v kateri je umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica se je hudo poškodovala.

Poleg omenjene nesreče so od petka do danes obravnavali še 2 prometni  nesreči  s  hudimi  poškodbami,  8  prometnih  nesreč  z lažjimi poškodbami in 39 prometnih nesreč z materialno škodo.

Osmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti štirinajstkrat ukrepali v javnih in prav tolikokrat v zasebnih prostorih.

Posebej želijo izpostaviti drzno tatvino, ki so jo v petek obravnavali v Šentjungertu, kjer sta se dva moška z osebnim  vozilom pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše. Starejši lastnici sta dejala, da preverjate zadeve glede telefonskih priključkov. Medtem, ko jo je eden s pogovorom zamotil,  je drugi odšel v hišo, preiskal prostore in ukradel gotovino in zlatnino. 

Občane policisti opozarjajo, naj bodo v takšnih primerih zelo pozorni. Neznancev naj ne spuščajo v hiše. Če pa do kaznivega dejanja pride naj si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in o osebah  in naj takoj pokličejo  na  telefonsko  številko 113. Le na ta način bodo lahko storilce izsledili in ukrepali.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Petek, 10. september 2021

V  Zgornjih  Grušovljah so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal, od koder je storilec ukradel menjalni denar.

V Celju so v petek obravnavali tatvino kolesa znamke Cube, belo oranžne barve. Storilec je kolo ukradel izpred ene od srednjih šol.

Na območju Radeč se je v prometni nesreči v popoldanskih urah hudo poškodoval kolesar,  ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola.

Sobota. 11. september 2021

V soboto so bili na operativno komunikacijski center obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Kompolah. Storilec je lastnikom škodo povzročil z uničenjem ključavnice in poškodovanjem vrat.

Radmirju  so obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Storilca sta poskušala v prostore vlomiti skozi glavna  drsna vrata, vendar ju je najverjetneje pregnal alarm, ki se je sprožil.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec vlomil v gostinski lokal na Ljubljanski cesti v Celju in ukradel več cigaret.

Nedelja, 12. september 2021

V Dobrovi, na območju Policijske postaje Celje, so policisti včeraj obravnavali požar. Zagorelo je v gospodarskem poslopju, od koder se je ogenj razširil na novogradnjo stanovanjske hiše. Ogenj je oba objekta v celoti uničil. V
požaru, katerega vzrok še ni znan,  je nastala visoka materialna škoda.

V Lembergu pri Novi Cerkvi se je sinoči huje poškodoval 19-letni motorist, ki je trčil v srno, ki je skočila na cesto.

Lep začetek novega delovnega tedna vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.