Policijsko poročilo, 13.8.2019

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje beležili pestro dogajanje.

V dopoldanskih urah so bili obveščeni, da je bilo na območju Ljubije najdeno moško truplo. Identifikacijski postopek je še v teku, najverjetneje gre za pogrešanega 83-letnega Friderika Ješovnika. Truplo je bilo najdeno 200 – 300 metrov od poti v globini na težko prehodnem terenu. Znakov nasilne smrti ni.

Požar – Celje

Nekaj pred 14. uro je občane Hudinje v Celju vznemiril požar. Zagorelo je v stanovanjskem bloku na Opekarniški cesti. Stanovanje v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka, kjer je zagorelo, je v celoti uničeno, ogenj je poškodoval še zgornje stanovanje in stopnišče. Ogenj je povzročil za dobrih 40.000 € matreialne škode. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida se je poškodovalo 15 ljudi. Tri otroke in eno odraslo osebo, ki je bila v času požara v stanovanju, kjer je zagorelo, so odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ostali na opazovanju. Do požara je prišlo zaradi svečk, ki so jih imeli lastniki prižgane v stanovanju. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Požar na tovornem vozilu – Prevorje – Lesično

Na relaciji Prevorje – Lesično je včeraj okoli 13. ure, zaradi napake na motorju, zagorelo tovorno vozilo, ki je prevažalo pelete. V požaru je nastalo za dobrih 40.000 € materialne škode. Vlečno vozilo je v celoti zgorelo, priklopno pa delno. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta več ur v celoti zaprta.

Požar – Polzela

Danes, nekaj pred 1. uro zjutraj, je na Polzeli zagorel kup drv. Tuje krivda je izključena, Do požara je prišlo zaradi samovžiga.

Poškodovanje tuje stvari – Celje

Na eni od osnovnih šol v Celju so neznani storilci poškodovali kupolo na strehi, tri okna in del fasade. Škoda ocenjujejo na dobrih 4.000 €.

Na Kersnikovi ulici v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastnici povzročil za dobrih 400 € škode.

Poskus vloma v osebno vozilo – Velenje

V Velenju, na Kosovelovi ulici, je lastnik osebnega vozila zalotil neznanca, ki mu je vlamljal v vozilo. Ko ga je opazil je storilec pobegnil, sedel v vozilo znamke Mazda, sive barve in se odpeljal. Lastniku je povzročil škodo s poškodovanjem okna na sopotnikovih vratih.

Tatvina nafte – Celje

Včeraj so bili obveščeni o tatvini nafte. Neznani storilec jo je dobrih 180 litrov ukradel iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču na Dečkovi cesti v Celju.

Vlom v skladišče – Vransko

Na Vranskem je neznani storilec vlomil v skladišče in ukradel več volanskih obročev z zračnimi blazinami in več avtoradiev.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

V Šaleku, je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel ženko kolo znamke Lombardo Taranto 400, sive barve.

Iskalna akcija – Laško

Včeraj so se ukvarjali tudi z iskanjem pogrešanega 69-letnega Vlada Rozmana, stanujočega v Domu upokojencev Prebold. Pogrešanega so danes našli na območju Laškega. Z njim je vse v redu.

Prometna nesreča – Vurmat

Danes okoli sedmih zjutraj so v Vurmatu obravnavali prometno nesrečo, zaradi katere je bila cesta približno dve uri zaprta za ves promet. Več o tem smo poročali TUKAJ.

Za konec še zahvala vsem, ki ste včeraj objavili sliko zaseženega ukradenega kolesa, ki ga je državljan Črne Gore vozil po avtocesti. Lastnica je kolo že prevzela na Policijski postaji Žalec.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja