Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 13. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 834 klicev občanov. 204. klici so bili interventni, dva nujna.

43 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 57 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo. Tri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, so pridržali.

V soboto popoldne so v Rimskih Toplicah ustavili voznico osebnega vozila, ki je v vozilu prevažala pet otrok. Nihče od njih ni bil pripet z varnostnim pasom. Zaradi neuporabe varnostnih pasov in ker je v vozilu prevažala več potnikov, kot je dovoljeno, so voznici izdali plačilni nalog.

Kriminaliteta

Minuli vikend so na območju PU Celje obravnavali pet nesreč pri delu.

Na območju Policijske postaje Šentjur so v petek obravnavali nesrečo pri delu, v kateri je umrl 50-letni občan. Do nesreče je prišlo pri delu v gozdu na območju Resevne. Na 50-letnika, ki je v gozdu opravljal delo še z dvema drugima osebama, je po prvih podatkih zdrselo deblo in ga tako hudo poškodovalo, da je poškodbam na kraju podlegel.

V petek dopoldan so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju v Mislinji, ko si je pri delu na stružnici, 22-letni delavec hudo poškodoval roko.

V soboto zjutraj se je pri delu v podjetju v Slovenskih Konjicah, pri sestavljanju kovinske konstrukcije za proizvodnjo linijo, hudo poškodoval 45-letni delavec.

Na območju Dobrne je v soboto dopoldne 63-letni občan padel z lestve in se hudo poškodoval.

V večernih urah so nesrečo pri delu obravnavali še v Podčetrtku, kjer je se je pri sestopanju s kabine tovornega vozila poškodoval 27-letni voznik.

Od preostalega dogajanja s področja kriminalitete izpostavljajo še tatvino. Z ograjenega prostora na Ljubečni je neznani storilec ukradel 50 pnevmatik s platišči.

Nezakonite migracije

Na območju Rogatca so v petek zjutraj izsledili štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 834 klicev občanov. 204. klici so bili interventni, dva nujna.