Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 13.10.2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah prejeli 270 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih.

Kriminaliteta

V zvezi požara o katerem so poročali včeraj na Gosposki ulici v Celju, so kriminalisti opravili ogleda kraja požara. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je zgorel pomožni objekt in ostrešje objekta. Pri požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je materialna škoda okoli 70.000 €. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Na območju Bistrice, občina Kozje je neznani storilec v dopoldanskem času vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo. Z vlomom je lastniku povzročil materialno škodo.

Neznani storilec je v dopoldanskem času vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo v kraju Dobje pri Lesičnem. Lastniku je z vlomom povzročil materialno škodo.

Policisti PP Šentjur so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Kalobju. Neznani storilec je v dopoldanskem času vlomil skozi okno in odtujil manjšo količino denarja ter povzročil materialno škodo.

Prav tako so policisti PP Šentjur obravnavali vlom v vikend v Krajnčici v katerega je neznani storilec vlomil skozi okno v dopoldanskem času. Iz vikenda je odtujil vrednejše predmete, alkoholne pijače in živila.

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti PP Dravograd so včeraj zjutraj obravnavali dva državljana Afganistana, katera sta ilegalno prišla na ozemlje Slovenije, o čemer smo že poročali tukaj.

Prometna varnost

Obravnavali so eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 8 z materialno škodo.

Okoli 17.30 ure so bili obveščeni o sumljivi vožnji voznika v kraju Šentrupert. Policisti PP Žalec so voznika ustavljali vendar kljub zvočnim in svetlobnim znakom vozila ni hotel ustaviti. S pomočjo policijske patrulje PP Trbovlje je bil voznik ustavljen. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom katerega je odklonil, prav tako so mu odredili strokovni pregled katerega je prav tako odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje po Zakonu o pravilih cestnega prometa. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom so zasegli vozila zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so petkrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnem prostoru. Enega kršitelja so pridržali.

VIR: PU Celje