Policijsko poročilo, 12. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 768 klicev občanov. 214 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru.

Od petka do danes so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, šest z lažjimi in 22 prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete poročajo o štirih kaznivih dejanjih nasilja v družini, v vseh štirih primerih so nasilnežem izrekli ukrepe prepovedi približevanja, nesreči pri delu ter več vlomih in tatvinah. O podrobnostih v nadaljevanju.

Petek, 9. september 2022

Na avtocestnem počivališču Zima so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik in tatvino. Iz gradbenega zabojnika je storilec ukradel več kopalniške opreme, iz sosednjega objekta, ki je v gradnji, pa premični aluminijasti oder.

Na bencinskem servisu na Lopati so obravnavali tatvino goriva. Neznani voznik črnega mercedesa, brez registrskih tablic, je v rezervoar natočil za skoraj 100 € goriva in odpeljal ne da bi plačal.

V Velenju so obravnavali tatvino e-skiroja, znamke XIAOMI PRO 2, črne barve. Storilec je e-skiro, ki je bil zaklenjen, ukradel izpred gostinskega lokala ob jezeru.

V Mozirju so ustavili voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,35 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku začetniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 10. september 2022

V jutranjih urah so v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,55 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bil pozitiven test na prisotnost
prepovedanih drog v organizmu. Voznika smo pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj pred sedmo uro zjutraj so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju na Ravnah na Koroškem, kjer se je na večjem brusilnem delovnem stroju, pri menjavi brusilne glave, huje poškodoval 38-letni delavec. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

V Šempetru v Savinjski dolini so obravnavali tatvino štirikolesnika, znamke TGB-Blade 600 LT, letnik 2018, grafitno sive barve, registrskih številk CE MJ 73. Storilec je štirikolesnik ukradel izpod nadstreška
stanovanjske hiše.

Pred trgovino na Kidričevi cesti v Celju so obravnavali drzno tatvino. Moški je pod pretvezo, da pobira denar za gluhe in gluhoneme, prišel do občanke in jo prosil za prispevek. Ko mu je dala 20 € jo je začel
izsiljevati za še več denarja.
Ker mu ga ni hotela dati, je segel v njeno denarnico in vzel preostanek denarja.

Nedelja, 11. september 2022

Včeraj, nekaj čez 15. uro, so na Polulah, v bližini bencinskega servisa, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval motorist. Vanj je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila.

Na parkirišču Gledališke ulice v Celju je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal dve pnevmatiki, na parkirišču na Ljubljanski cesti v Celju pa je neznanec na osebnem vozilu prerezal eno pnevmatiko.

Na Stanetovi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet večstanovanjske hiše. Storilec je ukradel štiri pnevmatike z aluminijastimi platišči, izpred enega od stanovanj pa športne copate.

Lep, miren in varen začetek delovnega tedna želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki