Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 12. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 326 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih.
Fotografija je simbolična

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Javni red in mir

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali dvanajst kršitev na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru. Dva kršitelja so policisti pridržali.

Prometne nesreče in prometna varnost

Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče z materialno škodo. Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

V Žalcu so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli in bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Tatvine, vlomi

V Celju so policisti obravnavali tatvino v trgovini, kjer je moškega pri tatvini zalotil varnostnik. Osumljencu so policisti predmete zasegli in bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo.

Na območju Bohorja je neznani storilec vlomil v Lovski dom iz katerega je odtujil napitke.

Na območju Radelj ob Dravi so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari kjer je neznani storilec poškodoval okno in strešno kritino na čebelnjaku.

V Velenju je neznani storilec odtujil kolo znamke Cube, ki ga je imel lastnik parkiranega v kolesarnici.

Nesreči pri delu

Včeraj ob 7.40 uri so bili obveščeni o nesreči pri delu v Šempetru v Savinjski dolini, kjer se je telesno poškodoval 36. letni delavec. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja. Do poškodbe je prišlo pri delu z dvižno košaro, katera je delavca poškodovala. Tuja krivda je izključena, o dogodku bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.  

Nekaj po 11. uri so bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Raven na Koroškem, kjer se je pri delu poškodoval 20. letni moški. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja. Do poškodbe je prišlo zaradi padca pri prelaganju tovora. Tuja krivda je izključena, o dogodku bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.  

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 326 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih.