Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 12. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 354 klicev občanov. 97 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

40 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 29 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in štiri z materialno škodo.

Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo.

V Velenju so okoli 17.30 ure obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Voznik osebnega vozila je trčil v voznico, ki je vozila pred njim, njeno vozilo pa je odbilo še v vozilo voznice, ki je vozila pred njo. V trčenju sta se lažje poškodovali obe voznici in sopotnica v vozilu ene od voznic.

Okoli 22.30 ure so bili obveščeni o prometni nesreči v Mežici, v kateri se je lažje poškodoval voznik e-skiroja. Po izjavi voznika je predenj skočil pes, zaradi česar je voznik padel.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V jutranjih urah so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar.

V Vojniku so obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Lastnikom so storilci škodo povzročili s poškodovanjem kamer.

Na Opekarniški cesti v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v avtomat z brezalkoholnimi pijačami, kar mu ni uspelo. Lastnikom je za dobrih 1.000 € škode povzročil s poškodovanjem avtomata.

S tovornega vozila, parkiranega na delovišču v Celju, je včeraj dopoldne neznani storilec ukradel rezalko betona.

V popoldanskih urah so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa znamke Piaggio 350, srebrne barve. Storilec je motorno kolo odpeljal s parkirišča Iršičeve ulice v Celju.

V Velenju so obravnavali tatvino še električnega kolesa, v Celju pa tatvino e-skiroja.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 354 klicev občanov. 97 klicev je bilo interventnih, trije nujni.