Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 12. 7. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 1098 klicev občanov. 265 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 104 s področja prometne varnosti in 91 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli konec tedna so na območju PU Celje obravnavali pet prometnih nesreč s hudimi poškodbami, šest z lažjimi poškodbami in 33 prometnih nesreč z materialno škodo. Šestim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Dva od njih sta vozila tudi pod vplivom alkohola. Eden je imel 1,8 promila alkohola v krvi, drugi pa 2,7.

Alkohol je bil tudi sicer nevaren sopotnik v prometu minuli konec tedna. Na območju Mozirja so pridržali voznika, ki je imel dobri dve promili in pol alkohola v krvi. Na avtocesti so obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela dobro promilo in pol alkohola v krvi. V Celju so obravnavali prometno nesrečo motorista, ki je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Voznik osebnega vozila, ki je prometno nesrečo povzročil v Mozirju je imel dobro promilo alkohola v krvi, dve promili alkohola v krvi pa je imela voznica osebnega vozila, ki je na parkirišču v Celju trčila v parkirano vozilo.

Na PU Celje vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Alkohol ubija in to največkrat nedolžne. Skoraj tretjino smrtnih prometnih nesreč povzročijo pijani vozniki, še dodajajo na PU Celje.

Petek, 9. julij 2021

Okoli 22. ure se je v Velenju, v križišču Tomšičeve in Kidričeve ceste, huje poškodoval 57-letni motorist. Vanj je trčil 25-letni voznik osebnega vozila.

Sobota, 10. julij 2021

Nekaj čez 16. uro je v Galiciji, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel 28-letni motorist. Motorist je vozil tudi pod vplivom alkohola. V krvi je imel 2,6 promila alkohola.

Okoli dveh zjutraj so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali še v Brecljevem, kjer je 22-letni voznik, v ostrem desnem ovinku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča in trčil v brežino. V trčenju se je hudo poškodovala 18-letna sopotnica.

Nedelja, 11. julij 2021

Okoli 14.30 ure so na relaciji Belo –Pristava, v bližini odcepa za Zibiko, obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. 68-letni voznik osebnega vozila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal z vozišča in se pri tem hudo telesno poškodoval.

Okoli 21.30 ure so na relaciji Frankolovo – Socka obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 53-letni motorist, ki je trčil v srno in padel.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 31. ukrepali v javnih in 19. v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Petek, 9. julij 2021

V Latkovi vasi je neznani storilec vlomil v zunanje ograjene skladiščne prostore podjetja. Osem pnevmatik za tovorna vozil in traktorje je odnesel iz skladišča in jih skril v bližini. Odpeljati mu jih ni uspelo.

V Slovenj Gradcu je storilec vlomil v poslovne prostore in ukradel menjalni denar.

V garažni hiši trgovskega centra v Celju so obravnavali tatvino. Medtem ko je občan v prtljažnik zlagal kupljene stvari, mu je neznani storilec s sedeža vozila ukradel torbico ,v kateri je imel gotovino.

V Mislinjski Dobravi so obravnavali vlom v prostore bencinskega servisa. Storilec je ukradel menjalni denar.

Sobota, 10. julij 2021

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali vlom v vozilo. Storilec je ukradel gotovino in bančne kartice.
Nedelja, 11. julij 2021

V Novi Štifti je neznani storilec skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo in iz omare ukradel gotovino.

V Zagradu v Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi drsna vrata terase. Podatkov o tem, če je kaj ukradel še nimajo, je pa s poškodovanjem vrat lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

V centru Celja so včeraj obravnavali drzno tatvino. Neznani moški se je z mopedom pripeljal do zaposlene, ki je stregla goste na terasi gostinskega lokala, ji ukradel denarnico in se odpeljal v smeri savinjskega nabrežja.

Dogodki