Policijsko poročilo, 12.3.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 230 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.
Policija

Cestni promet

Včeraj so obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozili.

Voznica, ki so ji vozilo zasegli okoli enih ponoči v Velenju, je poleg tega, da je vozila brez vozniškega dovoljenja, vozila še pijana. V krvi je imela več kot promilo in pol alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja, bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog, zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih so ji izdali še plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o tatvini goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Zima, ukradel okoli 400 litrov goriva.

V Petrovčah je neznani storilec s skladišča podjetja ukradel več bakrenih žlebov, odtokov in okenskih polic.

Na avtocestnem počivališču Lopata so včeraj ustavili romunskega voznika osebnega vozila znamke Nissan Qashqai, italijanskih registrskih tablic. Ker je bilo vozilo pred leti ukradeno v Franciji so ga zasegli.

V Pongracu je neznani storilec z ostrim predmetom po celotnem osebnem vozilu naredil več risov in lastniku povzročil za dobrih 2.000 € škode.

Nasilje v družini

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilca bodo kazensko ovadili, izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja do partnerke in otroka.

VIR: PU Celje

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.