Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 11. junij 2017

Policijsko  poročilo začenjamo s podatki o novi smrtni žrtvi prometne nesreče na območju Policijske uprave Celje. Zgodila se je danes okoli  pol  dveh zjutraj na avtocesti v bližini
počivališča  Lopata v  smeri  proti  Mariboru. Voznik osebnega vozila švicarskih registrskih  oznak  je na voznem pasu trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom in se zagozdil podenj. Vozilo  je v nesreči zagorelo. Voznik, katerega identiteta še ni potrjena, je umrl na kraju nesreče. V vozilu je bil sam. To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani je v enakem obdobju v prometnih nesrečah umrlo osem oseb.

Poleg današnje tragične prometne nesreče so policisti ta konec tedna obravnavali še sedem prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali. V nesrečah so se hudo poškodovali štirje motoristi, kolesarka, pešec ter voznik in sopotnik v osebnem vozilu.

Od  omenjenih  nesreč  izpostavljamo  prometno  nesrečo, ki se je zgodila v soboto deset minut čez polnoč na lokalni cesti izven naselja Sp. Gorče. V prometni nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo, v katerem je bilo poleg  voznika udeleženih še pet sopotnikov.  Do nesreče je prišlo, ker je 21-letni  voznik vozil z neprilagojeno hitrostjo. V blagem desnem ovinku je izgubil  oblast nad vozilom in zapeljal v levo, v  obcestni jarek  in trčil v  cestni propust. Po trčenju v propust se je vozilo še dobrih 20 metrov prevračalo.  21-letni  voznik  se  je  v  prometni  nesreči  izredno  hudo
poškodoval.  Hudo  se   je  poškodoval  še  17-letni  sopotnik na sprednjem sedežu. Drugi štirje sopotniki so bili v nesreči lažje poškodovani.

Toliko o  dogajanju v  zadnjih treh dneh. Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj  bodo  pri  vožnji  strpni in previdni, naj upoštevajo cestno prometne predpise in predvsem naj ne uživajo alkoholnih pijač, kadar soudeleženi v prometu.

Dogodki

Več iz istega kraja