Policijsko poročilo, 11. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali pet kršitev na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru. Enega kršitelja so pridržali.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo. Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Policisti Postaje prometne policije so včeraj ob 10.40 uri med izvajanjem meritve hitrosti v naselju Mislinja, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h ugotovili, da je 21. letni voznik tovornega vozila vozil s hitrostjo 97 km/h. Vozniku začetniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi storitve opisanega prekrška bo zoper voznika začetnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj je zanj predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 750 €.

Danes nekaj po polnoči smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Celju na Skaletovi ulici. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je javni red in mir kršila 42. letna ženska, ki je bila zalotena pri vožnji z osebnim vozilom, katerega je vozila pod vplivom alkohola saj ji je alkotest pokazal 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ženska je prav tako poškodovala steklo na vhodnih vratih ene od stanovanjskih hiš. Policisti so žensko pridržali in bodo zoper njo uvedli hitri postopek zaradi storjenih prekrškov ter napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Kriminaliteta

Policisti PP Slovenj Gradec so včeraj nekaj pred 9. uro prijeli moškega starega 70. let, ki je na območju Legna storil tatvino predmetov iz stanovanjske hiše. Osumljenemu so zasegli predmete in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

V Zbelovski gori je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo.

V Celju je neznani storilec v trgovini trgovskega centra odtujil dva kavna avtomata.

Požar

Včeraj nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o požaru v Zalogu pri Šempetru v občini Žalec. Policisti so na kraju ugotovili, da je 44. letni moški pred tem kuril vejevje zaradi česar je prišlo do požara podrasti. Požar so pogasili gasilci PGD Šempeter, Žalec in Vrbje. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi prekrška po določilih Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, za katerega je kazen 200 €.