Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 11. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 315 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter šest prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v Gornjem Doliču, pri odcepu za Vitanje, kjer je voznik motornega kolesa, ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo, trčil v voznico osebnega vozila, ki je vozila pred njim. Motorist se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so pridržali.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Trem so zasegli kolesa z motorjem, dvema osebni vozili. Eden od voznikov osebnih vozil, je poleg tega, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozil še krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel dobra dva promila alkohola v krvi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Mali Pirešici so obravnavali tatvino. Neznani storilec je z gradbišča ukradel več bakrenih vodnikov, vrednih okoli 8.000 €.

V  Žerjavu so obravnavali nesrečo pri delu. 68-letni občan se je huje poškodoval pri rezanju lesa s krožno žago.

Nezakonit prehod državne meje

V Bistrici ob Sotli so včeraj izsledili osem državljanov Pakistana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 315 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.