Policijsko poročilo, 11. 5. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 290 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in devet prometnih nesreč z materialno škodo. Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so obravnavali v Lahomnem, kjer je padel 66-letni kolesar in se hudo poškodoval.

Včeraj, nekaj pred 6. uro zjutraj, so na območju Mute ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel 1.4 promila alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj šestkrat ukrepali v javnih in enajstkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Vitanju so obravnavali vlom v frizerski salon. Storilec ni ničesar ukradel. Lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat in poškodovanjem kovinske blagajne.

V Novi Cerkvi je neznani storilec vlomil v rezervoar delovnega stroja in ukradel okoli 50 litrov goriva.

Nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni, da je v Petrovčah zagorela lesena uta, ki jo je ogenj v celoti uničil, prav tako je v celoti uničil pesjak. Ogenj je poškodoval tudi hišno okno in del fasade stanovanjske hiše. Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil nadaljujejo danes.