Policijsko poročilo, 11. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 14.30 ure, so bili obveščeni o prometni nesreči v Šmartnem ob Paki, v kateri se je huje poškodoval motorist. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 51-letnega motorista, ki je trčil v osebno vozilo. Motorist se je v trčenju huje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog.

Poziv vozniku

Danes, okoli 6. 15 ure, je v Letušu, v bližini bencinskega servisa, prišlo do prometne nesreče. Voznik osebnega vozila Ford Focus, ki se je umikal neznanemu vozniku osebnega vozila najverjetneje znamke Seat Altea, sive barve, je zapeljal z vozišča in trčil v obcestni stebriček. Neznanega voznika pozivajo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, pokliče na Postajo prometne policije Celje (03) 57 27 800 ali na interventno številko 113.

Kriminaliteta

Na Drofenikovi ulici v Šentjurju je neznani storilec vlomil v devet tovornih vozil. Iz enega vozila je ukradel plačilno kartico, na vseh vozilih je škodo povzročil z vlamljanjem.

Vloma v tovorni vozili so obravnavali tudi v Vojniku in Celju. Iz tovornega vozila parkiranega v Vojniku je neznani storilec ukradel bančno in več drugih kartic. V nadaljevanju je na bankomatih opravil več dvigov gotovine. Iz tovornega vozila parkiranega v Celju je ukradel udarno kladivo, kotni brusilnik in sesalec.

Na Polzeli so obravnavali vlom v delavnico. Storilec je ukradel več električnega orodja.

Včeraj, okoli 12.30 ure, so bili obveščeni, da je v Šmartnem ob Paki zagorel pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Ogenj je objekt v celoti uničil. Ogenj je poškodoval tudi del fasade stanovanjske hiše in par oken. Po prvih podatkih je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi.

Na Vrunčevi ulici v Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več zlatnine.

Vir: PU Celje