Policijsko poročilo, 11. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 277 klicev občanov. 79 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Okoli šestih zjutraj so v Šempetru v Savinjski dolini obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki mu je prednost izsilil voznik drugega osebnega vozila.

Nekaj pred pol sedmo uro zjutraj so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Tomaški vasi. Tudi v tem primeru sta bili v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili. Do trčenja je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti
voznika osebnega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovala voznik drugega osebnega vozila in njegov sopotnik.

Okoli 13. ure sta v Velenju trčila voznika osebnih vozil. Do trčenja je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet. V prometni nesreči se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

Kriminaliteta

V Celju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino. Škodo je lastnikom povzročil še s poškodovanjem vrat in okna.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi na Ljubečni. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je več kosov zlatnine in nekaj gotovine.

V Celju so obravnavali dve tatvini katalizatorjev z osebnih vozil.

V Vojniku so obravnaval tatvino bakrenih odtočnih cevi. Storilec je jih je ukradel z nadstreškov dveh stanovanjskih hiš.

Na Vrunčevi ulici v Celju je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 120 litrov goriva.

V trgovini v Velenju so obravnavali roparsko tatvino. Neznani storilec je ukradel več suhomesnatih izdelkov. Storilec  je varnostnika, ki ga je zalotil pri tatvini odrinil in z ukradenimi stvarmi zbežal iz trgovine.

V gostinskem lokalu nakupovalnega centra v Celju so obravnavali tatvino. Neznani storilec je občanu iz žepa jakne ukradel mobilni telefon in denarnico.

Na Trubarjevi ulici v Celju so obravnavali vlom v garažo. Storilec je ukradel več električnega orodja, štiri pnevmatike in gorsko kolo.

Ilegalne migracije

Na območju Dobovca in Imenega so v večernih urah izsledili osem državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Lep in varen konec tedna Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje