Policijsko poročilo, 11.1.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva nujna.
Policija

Od petka do danes so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek zjutraj obravnavali v Levcu, kjer se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v krožišču prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj popoldne obravnavali v Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Laško, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z
vozišča. V prometni nesreči so se lažje poškodoval štiri osebe.

V petek so obravnavali dve voznici, ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola. Voznica, ki smo jo ustavili na območju Velenja je imela 1,3
promila alkohola v krvi, voznica, ki so jo obravnavali na območju Žalca pa
1,4 promila alkohola v krvi. Ker je vozila brez vozniškega dovoljenja so ji zasegli še vozilo. Zoper obe sledita obdolžilna predloga.

Poleg omenjenega zasega vozila poročajo še o zasegih petih osebnih vozil in
zasegu štirikolesnika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete poročajo o dveh vlomih v stanovanjski hiši in tatvini.

Iz gospodarskega poslopja v Straški Gorci, na območju Policijske postaje
Šentjur, je storilec ukradel hidravlično kladivo, vredno okoli 2.000 €.

V Spodnjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, so v
petek obravnavali vlom s stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je preiskal prostore. Ukradel je nekaj hrane.

V soboto so vlom v stanovanjsko hišo obravnavali v Loki pri Žusmu. Iz hiše, v kateri trenutno nihče ne živi, je storilec ukradel toplotno črpalko, vredno okoli 9.000 €.

Skorajda povsod na našem območju so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele, zato vozniki prilagodite vožnjo razmeram na voziščih ter vozite še posebej strpno in previdno, pred vožnjo pa z vozil temeljito očistite sneg in led, pa ob tem opozarjajo policisti ter dodajajo, da so spolzki tudi pločniki in prehodi za pešce, zato bodite pri prečkanju vozišč, pešci zelo previdni. Upoštevajte, da vozila na mokrih in spolzki tleh rabijo več časa, da se zaustavijo.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.