Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 10. 8. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih. 19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 40 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in šest z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Včeraj ob 10.20 uri so policisti v Šmarju pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 51. letna voznica osebnega vozila pri vzvratni vožnji na parkirišču trčila v 89. letno peško. V nesreči je bila peška huje telesno poškodovana in je bila odpeljana v SB Celje. Policisti bodo voznico kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj nekaj pred 23. uro v Štorah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 23. letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Voznik je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, saj je s povzročitvijo prometne nesreče neposredno ogrožal življenje 21. letnega sopotnika v vozilu.

Policisti Specializirane enote avtocestne policije v Celju so v času vikenda na avtocesti ugotovili več cestnoprometnih kršitev voznikov.

V petek, 5. 8. 2022, so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je pri vožnji po smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi, vozil po sredini prometnega pasu in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Voznika so ustavili in ugotovili, da je državljan Francije vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja, vozilo ni bilo registrirano in ni imelo brezhibno delujočih predpisanih delov in opreme. Policisti so prav tako ugotovili, da je državljan Francije vstopil v Republiko Slovenijo brez listine, potrebne za vstop v RS. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in je bil priveden k dežurnemu sodniku za prekrške, kjer mu je bila izrečena globa v višini 1500 €.

V soboto, 6. 8. 2022, so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, ki je imel na vozilo pripet lahki priklopnik in je zaradi dežja vozilo ustavil na odstavnem pasu pod nadvozom. Ugotovili so, da je vozilo vozil državljan Italije, ki je v cestnem prometu vozil motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in je bil priveden k dežurnemu sodniku za prekrške, kateri mu je izrekel globo v višini 480 €. Na kraju mu je bila izrečena tudi globa v višini 150 €, zaradi nepravilne ustavitve vozila na avtocesti.

V Celju so policisti obravnavali tatvini v trgovini, kjer je varnostnik pri tatvini zalotil dva moška. Osumljencema so predmete zasegli in bodo zoper njiju napisali kazensko ovadbo.

V Žalcu so policisti obravnavali tatvino goriva in okrasnih vijakov iz parkiranega tovornega vozila.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih. 19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 40 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.