Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 10. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 760 klicev občanov. 232 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 102 s področja prometne varnosti in 67 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Minuli konec tedna so na območju Policijske uprave Celje izstopale prometne nesreče z udeležbo kolesarjev, mopedistov in motoristov.

V petek, nekaj čez 19. uro, so bili obveščeni o padcu kolesarke v Matkah. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je kolesarka padla in se huje poškodovala.

V soboto, nekaj pred 14. uro, so bili obveščeni, da je na relaciji Prebold – Marija Reka padel motorist. Do padca je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Motorist se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Včeraj, nekaj čez poldne, so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v Spodnjih Negonjah, kjer sta trčila voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikov. Le ta se je v trčenju hudo poškodoval. Lažje sta bili poškodovani sopotnici iz drugega udeleženega vozila.

V Brstniku, na območju Policijske postaje Laško, je včeraj dopoldne, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padla kolesarka in se huje poškodovala.

V petek, okoli 16. ure, je v Kasazah, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padla voznica kolesa z motorjem. Kolo z motorjem je nato zdrselo po vozišču in trčilo v osebno vozilo, s katerim je nasproti pripeljala voznica. Pri padcu se je voznica kolesa z motorjem lažje poškodovala.

V petek, okoli 17. ure, je v Čači vasi padel voznik neregistriranega mopeda in se lažje poškodoval.

V Solčavi sta včeraj trčila voznika motornih koles. Do trčenja je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Povzročitelj se v trčenju ni poškodoval, drugi udeleženec pa se je lažje poškodoval.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je včeraj v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, ki je spregledal osebno vozilo, katerega voznik je pripeljal po prednostni cesti in trčil vanj.

V Goričici, na območju Policijske postaje Šentjur, je voznik osebnega vozila prehiteval kolesarja, pri tem pa ni upošteval primerne razdalje za prehitevanje in je z ogledalom vozila oplazil kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval.

Prometno nesrečo z udeležbo kolesarke so včeraj obravnavali v križišču Oblakove in Kersnikove ulice v Celju, kjer je voznik osebnega vozila, na prehodu za pešce izsili prednost kolesarki in trčil vanjo. Kolesarka se je pri padcu lažje poškodovala.

V večernih urah so prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar obravnavali tudi v Velenju. Kolesar je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel na Stantetovi ulici in se lažje poškodoval.

V petek so na območju Velenja obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel dobra dva promila in pol alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

V noči iz sobote na nedeljo so v Celju ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel dobra dva promila alkohola v krvi. Voznika so pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Dobrega 1.3 promila alkohola v krvi pa je imel voznik, ki so ga obravnavali na območju Raven na Koroškem. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila.

Kriminaliteta

V petek so v Žalcu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj kosov nakita.

V Preboldu so obravnavali tatvino moškega kolesa znamke DT, oranžno črne barve.

V soboto, nekaj čez 17. uro, so bili obveščeni, da je zagorelo v termalnem parku v Podčetrtku. Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je do požara prišlo v prostorih shrambe, od koder se je ogenj razširil na ostrešje objekta. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Pri gašenju je sodelovalo 95 gasilcev, s 23. vozili prostovoljnih gasilskih društev Podčetrtek, Pristava, Imeno, Sela, Virštanj, Kristan Vrh, Mestinje, Šmarje pri Jelšah in Steklarna Rogaška Slatina. V požaru ni bil nihče poškodovan.

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec na žalskem območju vlomil v osebno vozilo in ukradel več kuvert z gotovino, ki jih je oškodovanec dobil za darilo. Ukradel je tudi denarnico z gotovino.

Včeraj so bili obveščeni o poškodovanju osebnega vozila, parkiranega na parkirišču Singenske ulice. Storilec je s poškodovanjem lastnici povzročil za okoli 2.000 € škode.

Danes ponoči so v Velenju obravnavali vloma v dva avtomata s hrano in pijačami. Storilec je ukradel nekaj pijač, nekaj hrane in gotovino. Škodo je lastnikom povzročil š s poškodovanjem avtomatov.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 760 klicev občanov. 232 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.