Policijsko poročilo, 10. 6. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 311 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Poziv očividcem prometne nesreče

V nedeljo, 7. junija 2020, okoli 15.30 ure, se je na lokalni cesti Gaberke – Spodnji Razbor, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in neznani voznik, neznanega terenskega vozila, temnejše barve. Neznani voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Gaberk proti Spodnjemu Razborju je v bližini stanovanjske hiše Podgorje 163, občina Slovenj Gradec, zaradi vožnje po levi strani vozišča, z levim zunanjim ogledalom trčil v kolesarja, ki mu je pripeljal nasproti. Po trčenju neznani voznik ni ustavil temveč je nadaljeval z vožnjo v smeri Spodnjega Razborja. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval, v trku s kolesarjem se je na vozilu prišlo do poškodbe levega ogledala. Voznika pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Slovenj Gradec. Očividce in vse, ki o trčenju karkoli vedo prosimo, da nas o tem obvestijo na telefonsko številko Policijske postaje Slovenj Gradec 02 87 25 400, ali telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna varnost

Včeraj so na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi poškodbami in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, nekaj pred 17. uro, obravnavali v Jezercah pri Dobjem, na območju Policijske postaje Šentjur. 56-letna voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Dobja proti Šentjurju. V desnem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vozilo zdrselo v levo in trčilo najprej v obcestni robnik in nato še v jarek ob cesti, nakar se je prevrnilo na streho. Hudo poškodovano voznico so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Kriminaliteta

Včeraj so obravnavali šestnajst kaznivih dejanj. V Vrbnem, na območju Policijske postaje Šentjur so obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz tovornega vozila ukradel denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti. V nadaljevanju je na bankomatu z ukradeno bančno kartico dvignil gotovino.

Ostalo

V Javorju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so včeraj obravnavali požar. Med vožnjo po glavni cesti je zagorel traktor. Tuja krivda je izključena.

VIR: PU Celje