Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 10. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 192 klice občanov. 39 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 16 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Nekaj čez 17. uro so na regionalni cesti Mozirje – Nazarje, obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. 72-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Mozirja proti Nazarjem. 43-letni voznik, ki je vozil za njim, ga je začel blizu znaka, ki označuje konec naselja Mozirje, prehitevati. V tistem času je nasproti pravilno pripeljal neznani voznik. Ker je 43-letnik skušal preprečiti trčenje, je zapeljal v desno in trčil v 72-letnega voznika, torej v vozilo, ki ga je prehiteval. Pri tem je vozilo 72-letnega voznika odbilo v jarek in nato nazaj na cesto, vozilo povzročitelja pa levo v zaščitno ograjo. V trčenju sta se lažje poškodovala 72-letni voznik in 27-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu. 43-letni povzročitelj prometne nesreče je po trčenju peš pobegnil s kraja nesreče. Povzročitelja bodo kazensko ovadili.

Okoli 16. ure so v Otiškem vrhu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik kolesa s pomožnim motorjem, ki je padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik dobri dve promili in pol alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Nekaj pred 23-uro so bili obveščeni o požaru starejše, nenaseljene, stanovanjske hiše na Donački gori. Ogenj je povzročil manjšo materialno škodo. Vzrok požara še ni znan, z ogledom nadaljujejo danes.

Okoli dveh zjutraj so v Celju, Ob Koprivnici, zagoreli trije zabojniki za odpadke. Ogenj je dva v celoti uničil, enega pa močneje poškodoval. Vzrok požara še ni potrjen.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 192 klice občanov. 39 klicev je bilo interventnih, dva nujna.