Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 10. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 34 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometnih nesreči z lažjimi poškodbami in dve z materialno škodo.

V Celju so v dopoldanskih urah obravnavali mopedista, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi. Poleg tega je imel pri sebi orodje, ki ga je preden so ga ustavili, ukradel v eni od celjskih trgovin.

V Celju so ponoči pridržali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel dobri 1,7 promilov alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Celje so na Ravnah na Koroškem obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 70 km/h vozil 120 km/h. Zoper voznika so podali obdolžilni predlog in predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja do odločitve o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Do nedelje po celotni Sloveniji poteka akcija »Varnostni pas – varuje vas«, ki je namenjena povečanju stopnje uporabe varnostnega pasu. V tem času tudi na območju Policijske uprave Celje izvajajo poostrene nadzore prometa s poudarkom na uporabi varnostnega pasu in telefoniranjem med vožnjo. Včeraj so dveh urah zaznali 52 voznikov in tri sopotnike, ki v vozilih niso uporabljali varnostnih pasov, 37 voznikov je med vožnjo telefoniralo.

Naj bo vsem, ki pri vožnji ne uporabljajo varnostnih pasov, v razmislek dejstvo, da bi se s pomočjo rok in nog lahko zadržali v sedežu le pri trku s hitrostjo 7 km/h.

Vozniki se tudi žal še vedno premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine pa lahko povzročijo hudo
prometno nesrečo.

Kriminaliteta

V Celju so obravnavali drzno tatvino. Ženski srednjih let sta pod pretvezo, da sta lastnika stanovanja dobitnika nagrade, vstopila v stanovanje. Lastniku je ena od njiju ponudila masažo, medtem, ko ga je masirala, je druga iz dveh denarnic v sosednji sobi, ukradla gotovino. Občane znova opozarjajo, naj neznanih ljudi ne spuščajo v stanovanja.

Na železniški postaji na Polzeli so obravnavali tatvino kolesa znamke Elan Rambler.

Na območju Raven na Koroškem je neznanec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, dva nujna.