Policijsko poročilo, 10. 1. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 655 klicev občanov. 135 klicev je bilo interventnih. 34 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 54 s področja prometne varnosti in 27 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 28. prometnih nesrečah z materialno škodo, o treh zasegih vozil ter o primeru vožnje pod vplivom alkohola.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali sinoči v Lahovni, na območju Policijske postaje Celje, kjer je 20-letni voznik osebnega vozila v dolgem desnem ovinku, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča in trčil v brežino, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnika stara 17 in 18 let.

Med vikendom so na območju Policijske postaje Šentjur obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu zasegli še vozilo. Sledi obdolžilni predlog. Osebni vozili, so voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, zasegli še na mozirskem in konjiškem območju.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali sedemkrat. V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete.

V soboto so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Šmiklavžu, na območju Policijske postaje Mozirje. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

V soboto so bili obveščeni, da so neznani storilci v zadnjih mesecih z 32. vagonov, na tovorni postaji v Trnovljah pri Celju, ukradli pokrove ležajev z vagonskih koles. Škodo ocenjujejo na okoli 9.000 €.

Okoli 19.30 so bili obveščeni, da je v Radmirju zagorel lesen objekt, velik približno 20 x 4 metre, namenjen hrambi baliranega sena. Vzrok požara še ni poznan. V istem objektu je zagorelo tudi sinoči. Tudi v tem primeru so gasilci požar pogasili. Ogled kraja požara bodo opravili danes.

Včeraj dopoldne so bili obveščeni o večjem požaru v Logarski dolini, kjer je zagorel objekt, velik približno 8 x 15 metrov. V spodnjem delu objekta je bila poleg hleva soba, v zgornjem delu pa apartmaji. Ogenj je objekt v celoti uničil. Z ogledom kraja požara bodo nadaljevali danes.

V Celju so včeraj obravnavali tatvino kolesa, ki je bilo parkirano in zaklenjeno pri železniški postaji. Gre za kolo znamke Rock Machine, vredno okoli 300 €.

Sinoči so bili obveščeni o poskusu vloma v delavnico podjetja v Spodnjih Prelogah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Lastnik je s kraja pregnal dva storilca.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije