Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 1. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 728 klicev občanov. 200 klicev je bilo interventnih, štirje so bili nujni.
Fotografija je simbolična

43 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 68 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru, 4 kršitelje so pridržali.

Petek, 29. julij 2022

Šentjurski policisti so ob 10.40 uri v Šentjurju obravnavali voznika kombiniranega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 2,4 promilov alkohola. 31. letnega voznika so policisti pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

V večernih urah so policisti na območju Laškega ustavili voznika, ki je imel 0,72 miligramov alkohola v krvi. Nekaj pred 13. uro so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v kraju Lepa Njiva na območju Mozirja. V nesreči se je huje telesno poškodoval 42 letni moški, ki je pri upravljanju delovnega stroja po klancu navzdol izgubil oblast nad strojem in se z njim prevrnil. Pri nesreči se je huje telesno poškodoval.

Na Levstikovi ulici v Celju je neznani storilec odtujil odtočne cevi iz poslovno stanovanjskega objekta.

V Žalcu na Čopovi ulici je neznani storilec poskušal vlomiti v kletne prostore stanovanjske hiše.

Policisti v Slovenskih Konjicah so v Tepanju ob 19.30 uri obravnavali drzno tatvino, katero je izvršil neznani moški, ki je govoril romunsko, oblečen je bil v črtasto belo srajco s kratkimi rokavi, kavbojke. Neznani storilec je državljanu Romunije iz roke odtujil denarnico z gotovino in s kraja pobegnil.

Sobota, 30. julij 2022

Nekaj pred 05. uro so bili obveščeni o požaru v kraju Bodrež na območju Šmarja pri Jelšah v katerem je pogorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do požara prišlo zaradi udara strele. Na objektu je nastala materiala škoda, v požaru ni bil nihče telesno poškodovan.  

Okoli 14.50 ure so policisti na območju Viča – PP Dravograd, zbirali obvestila v zvezi kaznivega dejanja.  Med postopkom je 39. letni moški pričel policista žaliti in naganjati iz zemljišča. Moški je bil s strani policistov opozorjen naj s početjem preneha vendar kljub opozorilom in ukazih policistov tega ni upošteval. V vinjenem stanju je moški v službeno vozilo Policije vrgel več predmetov in vozilo poškodoval. Pri tem je policistom grozil in z nevarnim predmetom v rokah nadaljeval z grožnjami. Policista sta zaradi neupoštevanja ukazov in nadaljevanjem moškega z grožnjami, uporabila prisilna sredstva in moškega obvladala. Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so pridržali tri krišitelje, ki niso upoštevali ukazov policistov in nadaljevali s kršitvijo.

Na Frankolovem so policisti v večernih urah ustavili voznika, ki je imel 0,93 miligramov alkohola v krvi.

Nedelja, 31. julij 2022

V Levcu je neznani storilec preko noči vlomil v parkiran osebni avto iz katerega je odtujil denarnico.

V Celju na Milčinskega ulici je neznani storilec iz hodnika stanovanjskega bloka odtujil kolo znamke Ghost.

Nesreča pri delu

1.8.2022 nekaj po 03. uri, so bili obveščeni, da je na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem v podjetju eksplodirala talina v peči. Požar so pogasili gasilci KGZ Ravne na Koroškem. Pri tem je nastala večja materialna škoda. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do eksplozije prišlo v peči za pridobivanje taline, pri tem je bil en delavec lažje telesno poškodovan. Tuja krivda je zaenkrat izključena. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 728 klicev občanov. 200 klicev je bilo interventnih, štirje so bili nujni.