Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 1. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 291 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  trije s področja mejnih zadev in tujcev,  30 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj smo obravnavali 4 prometne nesreče z  lažjimi poškodbami in  11 prometnih nesreč z materialno škodo.

V večernih urah smo v Velenju ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom  je pokazal, da je imel v krvi dobri dve promili alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

Včeraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec, predvčerajšnjim zvečer, iz odklenjenega osebnega vozila parkiranega pred pekarno v Šmarjeti pri Celju, ukradel denarnico z gotovino.  

V Celju je neznani storilec vlomil v eno od osnovnih šol. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna.

V Šentjurju smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Bik je v hlevu ob kovinsko ograjo stisnil 77-letno žensko in jo hudo poškodoval. Poškodovano so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Nesrečo pri delu smo včeraj obravnavali tudi v Svetem Antonu na Pohorju, kjer se je 29-letni moški poškodoval  z motorno žago pri rezanju vejeva ob daljnovodu. 29-letnik je pri delu uporabljal predpisana zaščitna sredstva. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Tujo krivdo za nastanek nesreče smo izključili.

Na Polzeli je včeraj dopoldne neznani storilec iz odklenjenega vozila, parkiranega pred eno od trgovin, ukradel nahrbtnik, v katerem je bil prenosni računalnik in gotovina.

Na Polzeli smo včeraj obravnavali še tatvino več poštnih paketov. Nekaj jih je neznani storilec ukradel izpred prostorov pošte, nekaj pa iz enega od vozil, ki dostavlja pakete.

V Ožbaltu so neznanci z mrliške vežice ukradli bakrene žlebove.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 291 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.