Policijsko poročilo, 1. 7. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 267 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, štirih z lažjimi  poškodbami in osmih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so sinoči, okoli 20 ure, obravnavali na relaciji Latkova vas Šentrupert. Mladoletna voznica kolesa z motorjem je pri vključevanju na glavno cesto izsilila prednost vozniku osebnega vozila. V trčenju se je voznica kolesa z motorjem huje poškodovala.

Na gozdni poti v Sv. Florjanu, na območju Rogaške Slatine, se je včeraj popoldne hudo poškodoval  mladoletni voznik, ki je z mini cross motorjem trčil v drevesni panj, nato ga je odbilo še v bližnje drevo.  Hudo poškodovanega mladoletnika so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so poicisti včeraj ukrepali šestkrat.

Vlomi in tatvine

S področja kriminaliteto izpostavljajo dva vloma, poskus vloma in tri tatvine.

S kombiniranega vozila, parkiranega na Kidričevi ulici v Celju, je neznani storilec ukradel zadnjo pnevmatiko s platiščem.

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec iz rezervoarja tujega tovornega vozila ukradel okoli 600 litrov goriva.

Tatvino goriva so obravnavali tudi na območju Logarske doline, kjer je neznanec iz rezervoarjev dveh  delovnih strojev ukradel okoli 200 litrov goriva. Z delovišča je ukradel tudi nekaj drugih stvari.

Na Lavi v Celju so obravnavali vlom v poslovne prostore podjetja. Storilec je ukradel sedem kosov računalniške opreme za rudarjenje s kriptovalutami.

Danes, okoli treh zjutraj, so bili policisti obveščeni, da je na avtocestnem počivališču Tepanje, neznani storilec vlomil v avtodom in ukradel gotovino. Prav tako je poskušal vlomiti še v sosednji avtodom, kjer je škodo povzročil s poškodovanjem ključavnice.