Policijsko poročilo, 1. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 293 klicev občanov. 79 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 24 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V dopoldanskih urah so v Lenartu pri Gornjem Gradu obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodovala voznica osebnega vozila, ki je zapeljala z vozišča, vozilo pa je nato zdrsnilo v potok. Voznica se je lažje poškodovala.

Tudi drugo včerajšnjo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj obravnavali na mozirskem, natančneje v Rovtu nad Menino, kjer je kolesar zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval.

Nekaj čez 14. uro so bili obveščeni o prometni nesreči, na relaciji Slovenske Konjice  –  Tepanje, v kateri je se je huje poškodoval voznik trikolesnika, ki je trčil v psa, ki je nenadno stekel predenj. Pes je na
kraju nesreče poginil. Hudo poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper lastnico sledi ustrezen ukrep.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Celje smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni, da na avtobusnem počivališču Debro gori osebno vozilo. Vozilo je zagorelo med vožnjo. Lastnik je uspel vozilo parkirati na avtobusnem počivališču in ga pravočasno zapustiti. Ogenj je vozilo v celoti uničil. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Miren in varen Dan spomina na mrtve Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje