Policijsko poročilo, 02.11.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih štirih dneh prejeli 867 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 106 s področja prometne varnosti in 73 s področja javnega reda in miru.

Od petka do danes so na našem območju obravnavali 50 prometnih nesreč, v eni se je hudo poškodoval motorist, v petih prometnih nesrečah je prišlo do lažjih telesnih poškodb, 44 prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo na vozilih in objektih.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila. V petih primerih so zasegli osebna vozila v enem primeru pa skuter. Eden od voznikov, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, je imel v krvi dobre tri promile alkohola.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek, okoli 13.30 ure, obravnavali na relaciji Radlje – Muta. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil 47-letni motorist, ki je trčil v osebno vozilo. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

O ostalem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 29. oktober 2021

V Varpolju je neznani storilec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal. Ukradel je več kosov nakita.

V Klokočovniku so obravnavali vlom v počitniško hišico. Vlomljeno je bilo v obdobju zadnjih dveh tednov. Lastnik ničesar ne pogreša, storilec je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Sobota, 30. oktober 2021

Na Valvasorjevi ulici v Celju so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je s kraja pobegnil, ko se je vklopil alarm. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nedelja, 31. oktober 2021

V Šedini, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno, pri vlamljanju je poškodoval še drugo okno. Prostore je preiskal in ukradel nekaj gotovine.

S terase stanovanjske hiše v Velenju je neznani storilec ukradel električni skiro, vreden okoli 450 €.

V Laškem so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem vozilu z ostrim predmetom naredil ris na vratih.

V popoldanskih urah je občan obvestil o vlomu v počitniško hišico v Klokočovniku, kamor je storilec vlomil v zadnjih nekaj dneh. Ukradel je kosilnico na nitko, škropilnico in več različnega orodja.

Ponedeljek, 1. november 2021

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja srbskega tovornega vozila, ukradel okoli 500 litrov nafte.

V Celju so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem vozilu razbil vetrobransko steklo in lastniku povzročil za okoli 1.000 € škode.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije