Search
Close this search box.

Policijska poročila, 17. 5. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 230 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in enajst prometnih nesreč z materialno škodo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so pridržali, enemu, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Podčetrtku so včeraj obravnavali vlom v poslovni prostor. Storilec je ukradel več sončnih očal, menjalni denar in aparat za merjenje dioptrije.

V Velikem Širju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je več zlatnine in nekaj kosov električnega orodja.

V Studencah, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali drzno tatvino. Storilec, ki se je predstavil kod delavec telekomunikacijskega podjetja, je pod pretvezo, da preverja delovanje naprav, vstopil v hišo in ukradel več gotovine.

Storilec je na podoben način poskušal vstopiti tudi v stanovanjsko hišo v Hrenovi. Ko mu je lastnik dejal, naj se izkaže z dokumentom podjetja, se je obrnil in odšel do vozila, kjer so ga čakali sopotniki. S kraja so se odpeljali z belim Renault Cliom, ljubljanskega registrskega območja. Občane znova opozarjajo, naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci in poskušajo z raznimi pretvezami vstopiti v hiše in stanovanja.

Nedovoljen prehod državne meje

V Rogatcu so včeraj zjutraj izsledili 6 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

V slovenski policiji bodo tudi letos izvedli raziskavo o tem, kako državljanke in državljani Slovenije ocenjujejo njihovo delo, koliko jim zaupajo, kako varno se počutijo. Na ta in druga vprašanja lahko od 16. do vključno 31. maja 2024 odgovorijo v kratkem anketnem vprašalniku, ki ga najdete TUKAJ.

Vir: PU Celje

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 230 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen.