Na območju PU Celje policisti v uri in pol v bližini šol zaznali 32 prekoračitev hitrosti

Na območju Policijske uprave Celje so danes med 7. in 8.30 izvedli t.i. ad-hoc nadzor cestnega prometa v bližini šol in ob šolskih poteh. V uri in pol so zaznali 32 prekoračitev hitrosti.

Kot so iz operacijsko komunikacijskega centra v minulih dneh že poročali, so v preteklem tednu v okolici šol in ob šolskih poteh zaznali 485 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega 139 prekoračitev hitrosti. Ker so ti podatki izjemno zaskrbljujoči, so danes na območju celotne Policijske uprave Celje, med 7. in 8.30 uro izvedli tako imenovan ad-hoc nadzor cestnega prometa v bližini šol in ob šolskih poteh.

V uri in pol so policisti zaznali 32 prekoračitev hitrosti. V 29. primerih so vozniki hitrost prekoračili v naseljih, v treh primerih izven naselij. Dvanajstim kršiteljem so izdali plačilne naloge, dvajsetim so izrekli opozorila.

V nadzoru so kontrolirali tudi prevoze otrok v šolo. Med petimi kontroliranimi so zaznali eno kršitev in sicer vožnjo mopedista brez čelade.

S podobnimi nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnje.

Vse udeležence cestnega prometa znova pozivajo, naj bodo pri vožnji zbrani, strpni in previdni ter naj upoštevajo cestno prometne predpise. Le na ta način bo vsak dal svoj doprinos k večji varnosti na naših cestah.