Search
Close this search box.

Pozor, zaradi prisotnosti salmonele odpoklicali čevapčiče in nabodala

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je zaradi prisotnosti bakterije salmonella enterica iz prodaje odpoklicala pikantna nabodala proizvajalca Perutnina Ptuj in čevapčiče proizvajalca Panvita MIR.

Slednje so ugotovili v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov. Obema živiloma je rok uporabe sicer že potekel, informacijo o neskladnih rezultatih pa objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja s strani potrošnikov.

Serijska oznaka pikantnih nabodalc je 1201825932, rok uporabe pa 20. maj 2020. Naprodaj so bila v trgovinah Spar in Mercator. Serijska oznaka izdelka čevapčiči klasični je L 0136, rok uporabe pa 25. maj 2020.Naprodaj so bili v Lidlovih poslovalnicah.

Na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

Vir: Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
PesDingo
PesDingo
3 let nazaj

Ta obvestila so približno tako pomembna, kot če bi reku, da je Franček umru 20. ali 25. maja za korono. 28. maja pa sporočijo vsem, da je v zadnjem tednu obiskal brez maske vse trgovine na Koroškem. Če je rok poteku je to že vse pojedeno, če je bilo dobro termično obdelano je uredi, drugače pa je že par ljudi fasalo salmonelo. Za to je samo rešitev, tam kjer so to našli in iz obratov iz katerih je prišlo zapret, pa bo hitro vse pošti mano , ko bo hudič vzel šalo.