Pozor, odpoklicana sta bila ta dva sporna izdelka (FOTO)

Trgovski verigi Hofer in dm sta potrošnike obvestili, da sta preventivno odpoklicali ter posledično nemudoma umaknili s polic dva svoja priljubljena izdelka.
mandlji
Izdelek MLETI MANDLJI, 200 g, znamke Happy Harvest (HOFER)

HOFER: Izdelek MLETI MANDLJI, 200 g, znamke Happy Harvest, dobavitelja Märsch Importhandels GmbH, z rokom uporabnosti “Uporabno najmanj do 13. 4. 2020”

V izdelku je bila pri enem od rednih preverjanj kakovosti ugotovljena prisotnost salmonele, zato smo pri podjetju HOFER izdelek preventivno odpoklicali in ga takoj umaknili iz prodaje.

Izdelka NE SMETE uživati surovega. Priporočajo, da ga ne uporabljate več. Če ta naravni, neobdelani izdelek kljub temu uporabite kot sestavino za peko in ga pred zaužitjem vsaj 10 minut segrevate pri najmanj 80 °C, potem pecivo, v katerem so ena od sestavin mleti mandlji, ni več nevarno za zdravje.

Izdelek lahko vrnete v katerokoli HOFER trgovino in kupnino vam bodo povrnili tudi brez predložitve računa. To opozorilo še ne pomeni, da je nevarnost povzročil pridelovalec, predelovalec ali prodajalec.

Za morebitna dodatna vprašanja lahko od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro pokličete na telefonsko številko 01/834 66 00 ali pišete na e-naslov info(at)hofer.si.

dm: Izdelek dmBio, bio pripravek s piščančjim mesom za otroke po dopolnjenem 4. mesecu starosti

Izdelek dmBio, bio pripravek s piščančjim mesom za otroke po dopolnjenem 4. mesecu starosti (dm)

Podjetje dm Drogerie markt d.o.o. sporoča, da izvaja odpoklic izdelka zaradi možne prisotnosti majhnih, modrih koščkov folije, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ob zaužitju.

Potrošnikom, ki so omenjeno živilo že kupili, svetujejo, da z njim ne hranijo otrok in da ga lahko vrnejo na prodajno mesto.

Podatki o živilu:

  • Živilo: dmBio, bio pripravek s piščančjim mesom za otroke po dopolnjenem 4. mesecu starosti
  • Blagovna znamka: dmBio                          
  • Prodaja: prodajalne dm Drogerie markt
  • Rok uporabe: 21. 1. 2021
  • EAN koda: 4058172031397
  • Neto teža: 125 g

Vir: hofer.si in gov.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.