Pazljivo, če kupujete ta izdelek

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Erofertil in odsvetuje nakup izdelka na spodnjih spletnih straneh.

Zdravstveni inšpektorat RS je na podlagi prijave obravnaval zavajajoče oglaševanje in prodajo prehranskega dopolnila Erofertil na spletni strani: http://si.erofertilnd.com/?TID=5ECF71F5005B7A36F20981AF&host=profitleadbit.com&c=si.

Izdelek se je potrošnikom med drugim ponujal preko elektronske pošte, prav tako pa se oglašuje in trži tudi na spletnih straneh, ki se razlikujejo le po številki v začetku naslova kot na primer:

Na spletni strani ni navedenih vseh obveznih informacij, hkrati pa so navedene zavajajoče navedbe ter izmišljene izpovedi strokovnjakov in ljudi, ki naj bi jim izdelek koristil (na spletnih straneh v drugih jezikih so navedene enake fotografije strokovnjakov in kupcev vendar je navedba njihovih imen različna).

http://de.erofertilnd.com/?TID=5ECF71F5005B7A36F20981AF&host=profitleadbit.com&c=si, http://fr.erofertilnd.com/?TID=5ECF71F5005B7A36F20981AF&host=profitleadbit.com&c=si 

Glede na to, da je ponudnik izdelka podjetje BERNADATTE LTD. iz Paname, spletna stran registrirana na Bahamih, gostuje pa na strežniku v Braziliji, Zdravstveni inšpektorat RS inšpekcijskega nadzora ne more izvesti. Potrošnike zato ponovno opozarjajo, naj pred nakupom preko spleta preverijo informacije o ponudniku v spletni prodajalni.

Vir: gov.si/Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije

Dogodki