Obvestilo o prisotnosti zraka v vodooskrbnem sistemu Mislinja

l_614196_1

Komunala Slovenj Gradec obvešča uporabnike pitne vode na vodooskrbnem sistemu Mislinja, da se na pipah pri uporabnikih pojavlja belo obarvana voda. Bela obarvanost pitne vode, ki jo natočimo v kozarec, ni posledica klora v vodi, saj prisotnosti klora v vodi vizualno ne moremo zaznati. Bela obarvanost je zgolj fizikalen pojav številnih majhnih zračnih mehurčkov, ki nastanejo kot posledica raztapljanja zraka v vodi, ki je pod pritiskom. Če takšno vodo natočimo v kozarec, lahko že po nekaj trenutkih opazimo, da se voda v kozarcu počasi zbistri (opazimo dvigovanje mehurčkov proti površini).

Pojav zraka v cevovodih ni tako neobičajen pojav, večinoma se pojavi ob raznih vzdrževalnih delih na cevovodih in odpravi poškodb. Ker se prisotnost zraka v cevovodih na vodooskrbnem sistemu Mislinja v zadnjem času pojavlja praktično na celotnem sistemu, izvajamo ukrepe za odpravo le-tega, to je izpiranje omrežja, preglede in dodatne montaže zračnikov za odzračevanje sistema.

V tem času so bili odvzeti tudi štirje vzorci pitne vode na različnih lokacija in rezultati so v vseh primerih pokazali, da je voda skladna in zdravstveno ustrezna s Pravilnikom o pitni vodi. Tudi koncentracije prostega klora v omrežju so običajne in pod dovoljeno vrednostjo.

Z dodatnimi ukrepi, ki jih nameravajo izvesti pričakujejo, da bomo pojav zraka v cevovodih odpravili v najkrajšem možnem času.

Prosijo za razumevanje!

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.