Search
Close this search box.

Zvečer odprtje nove sezone jazza na Ravnah z nekaj novostmi

Saksofonist mlajše slovenske jazzovske generacije Jure Pukl in tolkalec Howard Curtis bosta drevi na Ravnah na Koroškem odprla 14. sezono abonmaja Jazz Ravne. V novi sezoni po več kot desetletju ne bo abonmajskih vstopnic, saj organizatorji ne morejo povsem zagotoviti ne prostih mest ne napovedanih glasbenikov.

Glasbenika Howard Curtis in Jure Pukl sodelujeta že vrsto let. Skupaj sta posnela več zgoščenk, med njimi Jure Pukl – The Long Run za avstrijsko nacionalno radiotelevizijo ORF in Curtisovo Percussion Discussion. Izvirna glasba instrumentalnega dua črpa iz različnih glasbenih zvrsti, skupni imenovalci pa so improvizacija, interakcija, liričnost in potovanje v neznano.

Drevi bosta na Ravnah na Koroškem v klubu KMKC Kompleks nastopila ob 20. uri. Vstop na koncert je prost, zaželena je rezervacija, prostora pa je za nekaj več kot 40 obiskovalcev. Koncert, ki je organiziran ob podpori veleposlaništva ZDA v Ljubljani, bodo izvedli ob upoštevanju predpisov in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Koncert so podprli tudi klub KMKC Kompleks, ministrstvo za kulturo in Občina Ravne na Koroškem.

V novi sezoni jazz abonmaja na Ravnah, ki bo torej brez abonmajskih vstopnic, organizatorji napovedujejo, da bo vsak koncert napovedan nekaj tednov vnaprej, a še vedno lahko pride do sprememb ali odpovedi.

“Nadaljujemo po svojih najboljših močeh, predvsem zaradi glasbenikov, ki so v tej situaciji ostali brez dohodkov, pa tudi brez mest za nastopanje. Upamo na najboljše, do takrat pa nadaljujemo s prirejanjem odličnih koncertov za najboljšo publiko,” so sporočili iz Jazz Ravne.

Za oktober so že napovedali 16. Festival slovenskega jazza, potekal naj bi med 20. in 24. oktobrom, 12. novembra pa je v načrtu glasbeni večer s čelistko in pevko Lakiko.

Dogodki