Zvečer nas bo dosegla izrazita hladna fronta z nalivi, ponekod bo tudi snežilo

Zvečer nas bo dosegla izrazita hladna fronta. Ponekod bodo nastajale tudi nevihte z nalivi in sodro. Kakšna močnejša nevihta je možna v pasu med severno Primorsko in Notranjsko. Pred tem se bo čez dan krepil jugozahodni veter. Meja sneženja se bo ponoči spustila do okoli 900 m nadmorske višine, piše spletni portal Neurje.si.
dež

Med Skandinavijo in srednjo Evropo je globoko in obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se vije od jugozahoda Francije, preko Alp in srednje Evrope, proti Baltskim državam. Ta bo danes zvečer dosegla Slovenijo in občutneje ohladila ozračje, je navedeno na spletnih straneh Neujre.si.

Danes bo večji del dneva po večini države spremenljivo oblačno, ponekod delno jasno. Čez dan bo na zahodu in severu vse več oblačnosti. Ponekod na severozahodu Slovenije bo pričelo deževati. Dopoldan in čez dan se bo krepil jugozahodni veter. Ta lahko ponekod na izpostavljenih mestih, predvsem v severovzhodni Sloveniji in v višje ležečih predelih, v sunkih preseže hitrost 70 km/h. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 17 in 20 °C, na severozahodu Slovenije med 12 in 15 °C. 

Hladna fronta nas bo dosegla zvečer

Pozno popoldan se bo oblačnost na severu začela zgoščati. Zvečer bodo severno Slovenijo zajele padavine, vmes ponekod tudi nevihte z nalivi. Zapihal bo veter severnih smeri. Padavine se bodo nato v prvem delu noči na četrtek razširile nad večji del Slovenije. Najmanj jih bo na skrajnem jugozahodu države, največ pa v severni in osrednji Sloveniji. V bližini morja bo ostalo suho. Meja sneženja se bo ponoči spustila do okoli 900 m nadmorske višine.

Vmes bodo tudi nevihte z nalivi

Ob prihodu hladne fronte bodo proti večeru in zvečer ponekod možne tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sodro. Te bodo najbolj verjetne v pasu od severne Furlanije, preko severne Primorske, dela Gorenjske, Notranjske, do Dolenjske. Na “repu” fronte, v pasu med severno Primorsko in jugom Notranjske lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in manjšo točo ali večjo količino sodre. Zagrmi lahko tudi ponekod drugod. 

Četrtek bo večinoma oblačen z rahlimi padavinami

V četrtek dopoldan in čez dan bo ponekod občasno deževalo. Meja sneženja bo nad 900 m nadmorske višine. Popoldan bodo padavine postopno ponehale, zvečer pa se bo v večjem delu države razjasnilo. Ponovno bo pihal šibak južni veter. Jutranje temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem okoli 11 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 11 in 15, na Primorskem do 19 °C.

Nova izrazita hladna fronta nas bo dosegla v petek, še napovedujejo vremenoslovci na Neurje.si, podrobnosti za petek pa bodo sporočili jutri.

Vir: Neurje.si

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.