Search
Close this search box.

Zvečer možna silovita neurja, močne nevihte in toča

Popoldan bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 31 in 34 °C. V Avstriji bodo postopno začele nastajati posamezne nevihte, ki se bodo proti večeru širile proti severu Slovenije. Na avstrijskem Štajerskem in avstrijskem Koroškem so lokalno pozno popoldan in zvečer možne močne nevihte in krajevna neurja s silovitimi nalivi, vetrom in točo, ki bo lahko sprva tudi debela. Toča lahko lokalno kje v Avstriji, ob dovolj razvitih nevihtah, preseže debelino 4 cm.

Zvečer bodo tudi severno Slovenijo zajele krajevne nevihte. Predvsem na območju Alp, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bodo možna neurja s silovitimi sunki vetra, močnimi nalivi in točo. Največ verjetnosti za nastanek silovitih neurij ali močnih neviht bo na Koroškem in na območju Pohorja z okolico. Tam lahko sprva lokalno, v zgodnjih večernih urah, pada tudi debelejša toča, ki lahko v premeru preseže debelino 3 cm. Ob morebitnih močnih nevihtah lahko zapiha viharen nevihtni piš, ki lahko lokalno povzroča težave s podiranjem dreves in odkrivanjem izpostavljenih objektov. Lokalno lahko, zaradi močnih nalivov, hitro narastejo hudourniški vodotoki.

FOTO: neurje.si

Nevihtno dogajanje se bo v severovzhodni in deloma vzhodni Sloveniji zavleklo tudi v noč na nedeljo. Kakšna nevihta lahko v nočnem času nastane tudi kje na Dolenjskem in v osrednji Sloveniji. Močnejših neviht tekom noči ni več pričakovati.

Ozračje se bo do jutra povsod umirilo.

Besedilo: Neurje.si