Search
Close this search box.

Zvečer in ponoči bo v večjem delu Slovenije snežilo. Koliko snega bo zapadlo?

Vremenoslovci napovedujejo, da bo sprva rahlo deževalo, nato bo dež prešel v sneg. Ponoči bo sneg pobelil tudi večino nižin, a količina padavin ne bo velika.

Nad severozahodnim Sredozemljem je plitev ciklon, ki se preko Italije približuje našim krajem. Od juga bodo naše kraje danes proti večeru zajele padavine. Ker bo v višjih plasteh ozračja danes hladnejši zrak kot ob zadnjem poslabšanju, bo ob prihodu padavin tudi po nižinah temperatura postopno padla proti ledišču. Sprva bo po večini nižin, zaradi previsoke temperature zraka, v glavnem rahlo deževalo, zvečer in v noči na sredo pa bo tudi po nižinah večinoma snežilo, je navedeno na spletni strani Neurje.si.

Glavnino padavin pričakujemo pozno zvečer in sredi noči, do jutra pa bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na severu države. Jutranje temperature bodo med 0 in 2 °C, v alpskih dolinah okoli -3 °C, na Primorskem do okrog 4 °C. V sredo čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod po Sloveniji se bodo občasno pojavljale manjše padavine, deloma plohe. Te bodo najbolj verjetne v jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. V bližini morja lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo čez dan večinoma dvignila nad 500 m nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 8 °C, v alpskih dolinah pa okrog 0 °C. 

Snega po nižinah ne bo veliko

Ponoči bo po večini nižin prehodno snežilo. Tam kjer bo intenziteta padavin večja, temperatura pa dovolj nizka, lahko zapade od 5 do 10 cm snega, drugod pa bo snega zelo malo, z nekaj sreče le največ 5 cm, ponekod pa se sneg ne bo oprijel mokrih tal. V višje ležečih krajih, kjer bo temperatura zraka ves čas pod lediščem, podlaga pa je zamrznjena, bo učinek sneženja boljši, zato lahko ponekod zapade do okoli 20 cm novega, suhega snega. V Pomurju in na Primorskem snežne odeje zagotovo ni pričakovati. 

FOTO: Neurje.si

Vir: Neurje.si

Dogodki

Vremenoslovci napovedujejo, da bo sprva rahlo deževalo, nato bo dež prešel v sneg. Ponoči bo sneg pobelil tudi večino nižin, a količina padavin ne bo velika.