Search
Close this search box.

Županja Občine Črne: “Ne vem komu smo se zamerili, zdaj pa toča!”

Včeraj se je pozno popoldne nad Koroško razbesnelo neurje s točo.

Čeprav smo praktično že v novembru so tokrat bili pogoji zelo ugodni za nastanek neviht, tudi točonosnih (Vetrovni stržen in topel jugozahodnik),” so zapisali na Neurju.si.

Iz Črne na Koroškem so tokrat poročali tudi o toči. Že dopoldne so gasilci PGD Črna posredovali na več lokacija, zaradi poplavljanja meteorne vode in proženja plazov.

Županja Občine Črna na Koroškem je na svojem Facebook profilu zapisala: “Ne vem komu smo se tako zamerili. Zdaj pa toča. Neverjetno res.”

To leto je vreme res postreglo z vsem mogočim.

Napoved za Slovenijo

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe ter posamezne nevihte. Sredi dneva se bo predvsem v vzhodni in južni Sloveniji prehodno delno razjasnilo. Ponekod bo čez dan zapihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na severozahodu okoli 14 °C.

Jutri bo na vzhodu pretežno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti megla. V zahodni in južni Sloveniji bo predvsem popoldne in zvečer občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 15 do 22 °C.

Obeti

V ponedeljek bo na vzhodu večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V noči na torek bodo padavine znova zajele večji del Slovenije. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik.

Vremenska slika

Nad našimi kraji se bo prehodno krepilo območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom zahodnih smeri bo k nam dotekal nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih južno od nas delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bodo še nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri.

Jutri bo predvsem v krajih zahodno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugod pa večinoma sončno. V krajih zahodno in južno od nas bodo občasne krajevne padavine. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Vir: SPIN

Dogodki

Včeraj se je pozno popoldne nad Koroško razbesnelo neurje s točo.